Dylan van Baarle
NOS Wielrennen

Van Baarle maakt in Critérium du Dauphiné rentree na harde val Parijs-Roubaix

Dylan van Baarle keert volgende week terug in het peloton bij het Critérium du Dauphiné. De winnaar van Parijs-Roubaix in 2022 kwam tijdens de editie van dit jaar hard ten val, waarbij hij een breukje in zijn schouder opliep. Sindsdien kwam hij niet meer in actie.

Na een succesvol seizoen 2022 bij de ploeg van Ineos stapte Van Baarle voor dit seizoen over naar Jumbo-Visma. De man uit Voorburg kende een vliegende start met de zege in de Omloop het Nieuwsblad. Het was de opening van een dominant voorjaar van Jumbo-Visma.

Aan de goede vorm van de 31-jarige Van Baarle kwam een einde toen hij hard tegen de grond klapte in het beruchte Bos van Wallers. In de chaos kwam hij ten val, waardoor hij naast een gebroken schouder ook een gehavend gezicht aan de Hel van het Noorden overhield.

Bekijk hier de harde val van Van Baarle in Parijs-Roubaix

Titelverdediger Van Baarle hard onderuit in Parijs-Roubaix, terwijl beslissing valt vooraan

De afgelopen weken trainde Van Baarle met een aantal ploeggenoten in het Spaanse Sierra Nevada, als voorbereiding op de Tour de France. Voorlopig staat de Tour op de planning van Van Baarle, die volgende week in de Dauphiné dus begint met het opdoen van wedstrijdritme op de Franse wegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl