Quincy Promes in Moskou
NOS NieuwsAangepast

Quincy Promes vervolgd voor invoer ruim 1300 kilo cocaïne

Voetballer Quincy Promes wordt vervolgd voor de invoer van ruim 1300 kilo cocaïne. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving in Het Parool.

Het gaat volgens het OM om twee partijen, van zo'n 650 kilo en 713 kilo. Eind januari 2020 werden ze in de haven van Antwerpen onderschept.

Volgens de Nationale Drug Monitor zouden de partijen samen toen in Amsterdam op straat goed zijn geweest voor zo'n 75 miljoen euro.

De oud-Ajax-speler en voormalig Oranje-international werd al verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Komende maandag is de regiezitting.

Moskou

Promes speelt bij de Russische club Spartak Moskou. Als hij niet naar Nederland komt, kan de zaak "zonder zijn aanwezigheid, maar met een door hem daartoe gemachtigde advocaat door de rechtbank worden behandeld", meldt het OM.

Promes' advocaat Robert Malevicz wil nog niet inhoudelijk reageren. "Dat doe ik tijdens de zitting van aanstaande maandag."

Steekpartij

In een andere zaak wordt Promes verdacht van zware mishandeling. Hij zou zijn neef in zijn knie hebben gestoken op een familiefeest. Promes heeft dat altijd ontkend, maar in telefoongesprekken die de politie heeft afgetapt, bekende hij de steekpartij.

Justitie verdacht hem eerder van poging tot doodslag, maar achtte dat niet bewezen. Afgelopen maart heropende de rechtbank het onderzoek in deze strafzaak. Het laatste deel van de zaak wordt ook komende maandag behandeld.

Over de verdenkingen van Promes maakte Nieuwsuur deze reconstructie:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl