Mischa Bredewold wint in Thüringen
NOS Wielrennen

Ploegleider Boom over suprematie SD Worx: 'Ze hebben allemaal iets voor elkaar over'

Oppermachtig dekt de lading al bijna niet meer. Wielerploeg SD Worx legde op de openingsdag van de Ronde van Thüringen beslag op de ploegentijdrit om vervolgens de resterende vijf etappes allemaal te winnen.

Heel SD Worx kon delen in het succes, want de vijf opgestelde rensters wonnen allemaal een rit. De Belgische Lotte Kopecky trok het eindklassement naar zich toe, voor ploeggenoten Lorena Wiebes en Mischa Bredewold.

"We hebben enorm hard getraind de afgelopen maand en daarnaast hebben we veel plezier met elkaar", verklaart ploegleider Lars Boom het succes in NOS Langs de Lijn.

"Er zijn een aantal meiden binnengekomen die goed binnen de ploeg passen, waardoor de sfeer beter is. Ze hebben allemaal iets voor elkaar over."

De zeges van SD Worx in Ronde van Thüringen

Etappe 1 Winst ploegentijdrit
Etappe 2 Mischa Bredewold
Etappe 3 Barbara Guarischi
Etappe 4 Lonneke Uneken
Etappe 5 Lorena Wiebes
Etappe 6 Lotte Kopecky
Eindklassement 1. Kopecky 2. Wiebes 3. Bredewold

Het is een van de verklaringen voor het het feit dat alle vijf SD Worx-rensters een ritzege konden boeken in Thüringen. "Als je knechten een kans geeft om een koers te winnen, gaan ze later door het vuur voor hun kopvrouw."

Volgens Boom, sinds 2021 actief bij de succesvolste ploeg van het vrouwenpeloton, zorgt het gevoel dat iedereen binnen de ploeg kan winnen niet voor strijd of grotere ambities bij knechten. "Sommige rensters weten ook dat ze als knecht aangenomen zijn."

Het wielerteam van SD Worx domineert

De teller van SD Worx staat dit seizoen al op 32 zeges, meer dan de drie eerstvolgende ploegen (DSM, FDJ en Trek-Segafredo) samen.

In het voorjaar stond er vooral geen maat op Demi Vollering, die na de Strade Bianche begin maart in april in acht dagen tijd achtereenvolgens de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik won.

Daarvoor ging Marlen Reusser al als eerste over de streep in Gent-Wevelgem en schreef Lotte Kopecky de Omloop het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen op haar naam. Van de grote voorjaarskoersen ging alleen Parijs-Roubaix aan de neus van SD Worx voorbij.

Hoeveel er ook gewonnen wordt, Boom weet ook dat winnen niet vanzelfsprekend is. Iedere zege wordt gevierd. "Proosten met een glaasje en dan weer door naar de volgende wedstrijd."

Het tekent de hongerige houding bij de ploeg. "We genieten van iedere wedstrijd die we winnen, maar daar moet ook heel hard voor gewerkt en afgezien worden."

Nog twee grote rondes

De komende periode werkt de ploeg toe naar de Ronde van Zwitserland en de resterende twee grote rondes. In de Vuelta moest Vollering haar meerdere nog erkennen in Annemiek van Vleuten, in de Giro Donne (30 juni-9 juli) en de Tour de France (23-30 juli) hoopt SD Worx nog meer zeges aan het totaal toe te voegen.

Iedere overwinning is er één, maar Boom hoopt dat de ploeg er sowieso nog acht bijschrijft dit seizoen. "Ik hoop op net iets meer dan veertig zeges, want dan gaat onze mechanieker een tatoeage laten zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl