Steven Berghuis
NOS Voetbal

Boete voor Berghuis na vuistslag in Enschede: 'Spijt van, had dit niet moeten doen'

Steven Berghuis heeft na afloop van FC Twente-Ajax een klap uitgedeeld aan een omstander. De Ajax-speler verloor zijn zelfbeheersing vlak voordat hij de spelersbus instapte, zo is te zien op een filmpje dat op internet circuleert.

De clubleiding heeft Berghuis een boete gegeven voor zijn vuistslag. Of Berghuis de fan in kwestie raakte, is op het filmpje net niet te zien. Ook is het nog niet duidelijk wat er aan vooraf ging en waarom Berghuis uithaalde.

Berghuis heeft inmiddels wel gereageerd op het voorval. "Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen. Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit delen aan fans die daar om vragen."

"Ik ben inmiddels wel wat gewend maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax."

Racistische opmerking

Volgens de Twentse regionale krant Tubantia zou Berghuis hebben gereageerd op een racistische opmerking die richting teamgenoot Brian Brobbey werd geuit. Brobbey zou zijn uitgescholden voor "kankerzwarte". De krant beroept zich op een anonieme getuige waarvan de naam op de redactie bekend is.

Ajax keurt de reactie van Berghuis af en geeft hem een boete. "Steven heeft op een verkeerde manier gereageerd. Hij heeft dat al snel bij John Heitinga kenbaar gemaakt en meteen zijn excuses aangeboden. Bij aankomst in de Arena heeft hij een gesprek gehad met Heitinga, Edwin van der Sar en Sven Mislintat. Zij wilden ook zijn kant van het verhaal horen. De conclusie is dat zijn reactie verkeerd was en dat Ajax die afkeurt."

Ajax verloor met 3-1 bij FC Twente en gaat volgend jaar de Europa League in. Berghuis viel in de tweede helft van de wedstrijd in.

Steunbetuiging Brobbey

Brian Brobbey betuigde zondagavond met een foto op zijn Instagramaccount zijn steun aan Berghuis. De speler van Ajax plaatste een foto van hem samen met Berghuis met daarbij een hartje en en de naam van Berghuis. Hij heeft er verder geen tekst bij gezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl