Marlies van Baalen met Habibi
NOS Sport

Nationale dressuurtitel voor Van Baalen met Habibi: 'Niet veel paarden zo compleet'

Marlies van Baalen heeft in Ermelo de nationale dressuurtitel gewonnen. Nadat ze met Habibi DVB zaterdag al de GP had gewonnen, was de combinatie zondag ook de beste in de kür op muziek.

Van Baalen koos met Habibi voor de kür die ze eerder reed met haar voormalige GP-paard Ben Johnson. Habibi imponeerde met een krachtige piaffe. Stappend is er nog iets te winnen, maar de uitgestrekte galop was van dermate hoog niveau dat er nog een persoonlijk record uitrolde.

Titelhoudster Dinja van Liere kwam met Hartsuijker met een solide kür dicht in de buurt. Een paar communicatiefoutjes maakten het verschil. Het brons was voor Thamar Zweistra met Ich Weiss.

Van Baalen pakt Nederlandse dressuurtitel met Habibi: 'Kan het niet geloven'

"Habibi DVB heeft de laatste maanden een enorme opmars gemaakt", reageerde Van Baalen. "We zaten echt goed in het ritme. Hij groeit in de wedstrijden. Het is zo'n fijn paard met een geweldig karakter. Ik ben heel blij."

"Hij heeft de innerlijke rust en de kwaliteiten om in een imponerend stadion te presteren. Er zijn niet heel veel paarden zo compleet als Habibi DVB", prees Van Baalen haar paard. "Ik hoop dat ik de landenwedstrijden van Rotterdam en Aken mag rijden en dan wellicht het EK in september."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl