NOS Sport

Dressuuramazone Zweistra overtreft zichzelf in wereldbekerfinale met vijfde plaats

Dressuuramazone Zweistra eindigt als vijfde in wereldbekerfinale

Dressuuramazone Thamar Zweistra is als vijfde geëindigd in de wereldbekerfinale in het Amerikaanse Omaha. De uit het Zeeuwse Schore afkomstige amazone zette daarmee met Hexagon's Ich Weiss haar beste prestatie ooit in een internationaal kampioenschap neer. De Duitse Jessica von Bredow-Werndl won haar tweede wereldbeker op rij.

Zweistra kwam tot een score van 78,205 procent, net geen persoonlijk record. "Ik had liever nog 80 procent gehaald, maar dan had ik wat minder foutjes moeten maken", vertelde ze na afloop.

"Het duurde even totdat Hexagon's Ich Weiss ontspande aan het begin van de kür. Normaal heeft hij niet zo veel last van spanning. Maar dat duurde iets langer dan ik verwacht had. Zodra hij de spanning kwijt was, was hij er echt weer. Daar was ik best trots op", aldus Zweistra.

Drastisch uitgedund

De Nederlandse afvaardiging in Omaha was drastisch uitgedund door het wegvallen van Dinja van Liere en Marieke van der Putten. Van Liere, een kandidaat voor het podium, moest zich woensdag terugtrekken omdat haar toppaard Hermes N.O.P. niet fit was.

Van der Putten zegde kort voor de kür op muziek af nadat haar Deense ruin Torveslettens Titanium RS2 lichte koliekverschijnselen had vertoond. Woensdag was ze nog als achtste geëindigd in de grand prix. Zweistra was begonnen met de zesde plaats.

Vorig jaar eindigde Zweistra in Leipzig bij haar debuut in een wereldbekerfinale met de nu 10-jarige schimmelhengst Hexagon's Ich Weiss op de elfde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl