NOS Sport

Handbalsters VOC na vier jaar weer landskampioen na tweede zege op Venlo

Handbalsters VOC na vier jaar weer landskampioen na tweede zege op Venlo

Het Amsterdamse VOC heeft de landstitel heroverd. In het tweede finaleduel tegen Venlo was VOC thuis met 31-27 te sterk voor de Limburgse ploeg. Het is de zevende landstitel in de clubhistorie, de eerste was in 2008.

VOC werd tot de tweejarige onderbreking vanwege corona drie keer op rij kampioen in de eredivisie. Vorig seizoen verloor het de finaleserie van Venlo, dat tien dagen geleden ook de bekerfinale won van de club uit Amsterdam-Noord.

Het eerste finaleduel in Noord-Limburg werd een week geleden echter verassend ruim gewonnen door VOC en in de eigen sporthal in Amsterdam-Noord kwam de ploeg van coach Rachel de Haze geen moment in problemen.

Zondag ging het lang gelijk op, tot VOC mede dankzij enkele prima reddingen van keepster Romy Verweij uitliep naar 13-10. Na rust kwam Venlo langszij (16-16) en dat lukte ook na 19-16 en 23-21. Een marge van vier (27-23) was Venlo te machtig.

  • Orange Pictures
    Jill Kooij valt trainer Rachel de Haze in de armen na het behalen van de titel.
  • Orange Pictures
    Keepster Romy Verweij (links) speelde een uitstekende wedstrijd in het doel van VOC.
  • Pro Shots
    Teleurstelling bij Demi Smolenaers van Venlo na het mislopen van de titel.

"Dit is een droom die uitkomt", verwoordde Jill Kooij het gevoel na afloop. "Aan het begin van het seizoen heb ik geroepen dat ik terugkwam naar Amsterdam om de schaal van Venlo af te pakken en terug te brengen naar Amsterdam. Die belofte heb ik waargemaakt. Dus ik ben helemaal gelukkig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl