Handbalsters Venlo winnen weer van VOC en zijn voor de eerste keer landskampioen

Handbalsters Venlo voor het eerst landskampioen na zege op VOC

HandbaL Venlo is na een tweede zege op VOC in de play-offs om de landstitel (best-of-three) kampioen van Nederland geworden. Het is de eerste hoofdprijs in de geschiedenis van de club.

In een uitverkochte sporthal in Noord-Limburg gingen beide ploegen in de eerste helft een tijdje gelijk op. Venlo sloeg bij 5-5 een gaatje en liep tien minuten voor rust uit naar een 12-9 voorsprong.

Zowel VOC als Venlo dook in die fase vaak en gemakkelijk op voor het doel, maar de thuisploeg ging iets beter met de kansen om. Toch speelde VOC zuiverder dan in het eerste duel, dat door een flink aantal slordige momenten verloren ging.

Handbalster Van Sleeuwen na landstitel Venlo: 'Eindelijk, hard voor gewerkt'

Daarbij konden de Amsterdammers rekenen op de uitblinkende keepster Romy Verweij. Met een aantal uiterst knappe reddingen zorgde zij ervoor dat Venlo niet verder uitliep. VOC zag zodoende kans zich terug te vechten, waardoor het bij rust 16-16 stond.

In de tweede helft lag het tempo in Limburg hoog. Venlo - gesteund door het thuispubliek - voelde dat de eerste hoofdprijs in de historie van de club binnen handbereik was en stond lang twee of drie punten voor.

Een kwartier voor tijd bracht Venlo de Amsterdamse tegenstanders echt aan het wankelen. VOC werd steeds verder achteruit gedrukt en Venlo liep onder aanvoering van spelmaker Lianne van Sleeuwen uit naar 27-21.

VOC moest dus in de achtervolging, maar had steeds meer moeite om tot kansen te komen. Op momenten dat dat wel lukte, lag de goed keepende Liza Rovers in de weg.

Uiteindelijk trok Venlo de overwinning met gemak over de streep - het duel eindigde in 34-27 - waardoor de eerste landstitel voor Venlo een feit is.