NOS Sport

Griekspoor begint opgetogen aan Roland Garros: 'Speel vrijuit, dat is lang geleden'

  • Franklin Stoker

    volgt Roland Garros in Parijs

  • Franklin Stoker

    volgt Roland Garros in Parijs

Griekspoor kan eindelijk weer pijnvrij op de baan staan op Roland Garros

Fit blijven. Dat is het voornaamste doel van Tallon Griekspoor op deze editie van Roland Garros. De Nederlander kampt al lange tijd met een onwillige enkel, maar die problemen zijn volgens hem voorlopig naar de achtergrond gedrukt.

"Ik heb me de afgelopen dagen intensief laten behandelen en het slaat aan. Het voelt goed en ik kan vrijuit spelen. Dat is lang geleden, dus daar ben ik wel heel blij mee", zegt Griekspoor opgetogen. Hij gaf eerder deze week nog uit voorzorg op tijdens het toernooi in Genève.

Vonken spatten ervan af

Griekspoor trainde zaterdagmiddag met de Belg David Goffin en het moet gezegd: de vonken spatten er even behoorlijk van af op de achteraf gelegen baan 15 van het Franse tenniscomplex.

Dat Griekspoor er alles aan probeert te doen om op zijn geliefde gravel een goed resultaat neer te zetten, bleek ook wel uit het feit dat hij op zaterdag nog een specialist liet invliegen om zijn enkel extra te laten verzorgen.

Griekspoor weet wel wat hij zondagochtend vanaf 11.00 uur kan verwachten van de Spaanse qualifier Pedro Martínez.

"Ik ken hem goed. Het is een jongen die je niet wegslaat, maar hij is wel heel erg taai", aldus Griekspoor, die zijn enige eerdere ontmoeting met Martínez won.

"Hij vindt het niet erg om er bijvoorbeeld vier of vijf sets van te maken. Hij is heel fit en wil veel rally's spelen. Aan mij de taak om dat te voorkomen door heel agressief te spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl