Onderzoek vandaag bij een stuwmeer bij de Arade-rivier
NOS NieuwsAangepast

Zoektocht naar vermiste Madeleine McCann beëindigd, nog geen resultaten bekend

De politie in Portugal heeft de zoektocht naar de vermiste Britse Madeleine McCann na drie dagen beëindigd. De destijds drie jaar oude peuter raakte vermist in 2007 in het zuiden van Portugal, waar ze met haar ouders en broertje en zusje op vakantie was.

Er zijn geen resultaten bekendgemaakt van de laatste zoektocht. Volgens de Portugese politie zal het verzamelde materiaal aan de Duitse autoriteiten worden gegeven voor onderzoek. De politie wil niet zeggen of er bruikbaar materiaal bij zit.

Duitsland had gevraagd om de nieuwe zoekactie, omdat dat land vorig jaar op verzoek van de Portugese justitie de Duitse zedendelinquent Christian Brückner aanwees als verdachte. Brückner zit in Duitsland al vast voor het verkrachten van een 72-jarige vrouw in hetzelfde gebied in Portugal. Hij ontkent betrokkenheid bij de verdwijning van McCann.

Er werd de afgelopen dagen onder meer met speurhonden gezocht naar sporen die naar McCann zouden kunnen leiden. De Portugese politie werd gesteund door collega's uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Er is onder meer gezocht bij een stuwmeer bij de Arade-rivier, dat vanwege de droogte maar half gevuld is.

'Verwachting is niet hoog'

De Duitse aanklager heeft laten weten dat de kans op een doorbraak klein is. "Natuurlijk is er een bepaalde verwachting, maar die is niet hoog", aldus aanklager Christian Wolters voor het einde van de zoektocht. Hij verwacht niet dat de resultaten snel bekend zullen worden.

Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit de vakantiewoning van haar ouders in Praia da Luz, in de Portugese Algarve. Ze lag in bed terwijl haar ouders in een nabijgelegen restaurant zaten te eten met vrienden. Ze verbleef in dezelfde ruimte als haar broer en zus, een tweeling, die destijds 2 jaar oud waren.

Sinds haar verdwijning werd er meerdere keren grootschalig naar haar gezocht. Ook bij de Arade-rivier werd al gezocht. Na de zoektocht net na haar verdwijning, volgden er nog zoekacties in Zuid-Portugal in 2013 en 2014, en in Duitsland in 2020.

Het onderzoek naar de verdwijning van McCann kende meerdere wendingen en staat al jaren in de publieke belangstelling. Er verschenen meerdere boeken en documentaires over de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl