Madeleine McCann
NOS Nieuws

Duitser is verdachte in zaak verdwijning Madeleine McCann

Een Duitse man is officieel aangewezen als verdachte in de zaak over de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann, bijna vijftien jaar geleden in Portugal. Het Portugese Openbaar Ministerie heeft bekendgemaakt dat de Duitse autoriteiten dat hebben gedaan op verzoek van het OM in Portugal. Nu dit is gebeurd, zou de man uitgeleverd kunnen worden voor verhoor in Portugal.

Het is voor het eerst sinds 2007 dat er een officiële verdachte wordt aangewezen. Destijds werden de ouders van Maddie McCann gezien als verdachte, maar hun naam werd later weer gezuiverd. Over de identiteit van de Duitser is niets bekendgemaakt. Zijn advocaat laat aan internationale media weten dat hij op dit moment niet is aangeklaagd voor de verdwijning van het meisje.

Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit de vakantiewoning van haar ouders in Praia da Luz, in Portugal. Haar ouders waren met vrienden in de buurt aan het eten. De mysterieuze verdwijning trok wereldwijd veel aandacht. Ook mogelijke doorbraken in de zaak halen nog regelmatig het nieuws.

Bekijk hier een terugblik op de vermissingszaak:

Terugblik: de verdwijning van Madeleine McCann (2007)

In juni 2020, ruim 13 jaar na de vermissing, leek er in Duitsland een belangrijke doorbraak in de zaak te zijn. Het Duitse OM maakte toen bekend de 43-jarige zedendelinquent Christian Brückner te zien als mogelijke verdachte. De Duitse autoriteiten zeiden toen dat Madeleine McCann naar alle waarschijnlijkheid dood is en dat Brückner als de voor de hand liggende verantwoordelijke daarvoor werd gezien.

Sindsdien is Brückner nooit aangeklaagd in de zaak. Wel zit hij nog altijd in de gevangenis in Duitsland in verband met de verkrachting van een vrouw in dezelfde regio in de Algarve waar McCann verdween. Hij heeft altijd ontkend dat hij iets met de vermissing van het meisje te maken had.

'Juridisch trucje'

De Duitse krant Bild meldt dat Brückner de Duitser is die is aangewezen door justitie. Zijn advocaat zegt tegen de krant dat hij rekening houdt met een juridisch trucje, omdat in Portugal voor moord een verjaringstermijn van vijftien jaar geldt. Aanstaande 3 mei is het vijftien jaar geleden dat Madeleine McCann verdween, waardoor de uiterste datum voor vervolging dus in zicht komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl