Michael van Gerwen met de trofee
NOS Sport

Zevende Premier League-titel voor Van Gerwen, die nu recordhouder is

Michael van Gerwen heeft in Londen zijn zevende Premier League-titel veroverd door in de finale af te rekenen met Gerwyn Price: 11-5. Van Gerwen is nu recordhouder. Vooraf stond hij met zes eindoverwinningen nog op gelijke hoogte met Phil Taylor.

Mighty Mike won van de laatste zes onderlinge ontmoetingen met Price slechts één keer, al was de laatste wel een prooi voor Van Gerwen.

Van Gerwen na zevende titel: 'Volgend jaar heb ik er waarschijnlijk acht'

De Nederlander plaatste in de zesde leg de eerste break met een fenomenale uitgooi van 170 en denderde door naar een 7-2 voorsprong, onder meer met een 128-finish.

Price pakte de volgende twee legs, maar Van Gerwen maakte een break meteen ongedaan en ging met 8-4 aan de leiding. Price was geslagen en zag zijn opponent het duel naar zich toetrekken, met in de vijftiende leg nog een knappe finish van 150.

In de finale kwam Van Gerwen tot een gemiddelde van 105,43, Price noteerde een gemiddelde score van 99,5.

In de halve finales van de play-offs in Londen maakte Van Gerwen tegen wereldkampioen Michael Smith al een prima indruk: 10-8.

Welshman Price had in de andere halve finale geen enkele moeite met landgenoot Jonny Clayton: 10-2.

Ruim 11.000 fans

In de bomvolle O2 Arena, gevuld met ruim 11.000 fans, ging het aanvankelijk gelijk op tussen Van Gerwen en Smith. Van Gerwen plaatste bij een stand van 2-2 in legs de eerste break en liep vervolgens uit naar een 2-6 voorsprong.

Smith stribbelde even tegen, maar Van Gerwen bleef aanvankelijk heel geconcentreerd gooien. Bij 4-8 leek het duel zo goed als beslist, maar de wereldkampioen pakte plots drie legs op rij, tot grote vreugde van de Engelse fans.

Van Gerwen miste bij 7-9 twee matchdarts, waarna Smith met bullseye de leg uitgooide. Toch pakte de Nederlander alsnog de volle buit. Onder luid boegeroep benutte hij zijn vierde matchdart.

Tegen Price zette Van Gerwen de kroon op zijn avond door na 2013, 2016, 2017, 2018, 2019 en 2022 de zevende Premier League-titel in de wacht te slepen. Hij schrijft omgerekend zo'n 316.000 euro bij op zijn bankrekening.

Wisselvalligheid

De laatste weken presteerde Van Gerwen nog bijzonder wisselvallig. Tijdens de zesde speelavond was hij voor het laatst de beste en op de laatste tien speelavonden won hij geen enkele keer drie duels op een rij.

Vorige week meldde hij zich in Aberdeen af voor zijn halve finale, omdat hij last had van een schouderblessure. Kort daarna maakte hij bekend dat hij hoe dan ook zou deelnemen aan de play-offs in Londen. En met succes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl