Michael van Gerwen baalt
NOS Sport

Van Gerwen stelt weer teleur in Premier League, uitgeschakeld door latere winnaar Smith

Michael van Gerwen is ook op de Premier League-avond in Sheffield snel uitgeschakeld. De zesvoudig kampioen verloor in de kwartfinales met 6-4 van wereldkampioen Michael Smith, van wie hij vorige week ook in Manchester verloor, toen bij de laatste vier. Smith stoomde door naar de eindwinst.

Van Gerwen heeft nu al zeven speelrondes geen finale gehaald, maar is al wel een tijdje gekwalificeerd voor de play-offs. Voordat die beginnen, is volgende week de laatste speelronde in Aberdeen.

Eén break is genoeg

Scorend begonnen beide darters niet best, maar het finishen ging ze daarentegen beter af. Smith begon met een 106-score om de eerste leg te winnen, Van Gerwen maakte gelijk met een 154-finish. Daarna kwam de klad erin bij de Brabander.

Hij kreeg kansen op de break, maar benutte die niet. Smith brak daarna wel en behield die voorsprong tot het einde. Met een 130-finish maakte de Engelsman het af.

Smith versloeg in de halve finales ook Jonny Clayton met 6-4 en was in de finale te sterk voor Gerwyn Price: 6-3. Het was voor Smith zijn derde zege op rij in de Premier League.

Naast Van Gerwen zijn Smith en Gerwyn Price al gekwalificeerd voor de play-offs van de Premier League. De strijd om de vierde en laatste plek gaat tussen Jonny Clayton en Nathan Aspinall. Die spelen in Aberdeen tegen elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl