NOS Nieuws

AZ legt 43 stadionverboden op vanwege rellen

AZ heeft 43 relschoppers een stadionverbod opgelegd. Dat meldt de Alkmaarse club op zijn website. Gisteren werd bekend dat in totaal elf supporters zijn opgepakt voor de rellen in het AFAS Stadion van vorige week.

In het tv-programma Opsporing Verzocht werden beelden getoond van de relschoppers. Na die uitzending kwamen tientallen tips binnen. Tegen een aantal mannen loopt ook een strafrechtelijk onderzoek. Een aantal van hen zit nog vast op verdenking van zware mishandeling. "Het wordt allerminst uitgesloten dat nog meer lokale stadionverboden worden opgelegd," schrijft AZ.

West Ham United

Vorige week werd AZ in de halve finales van de Conference League uitgeschakeld door West Ham United. Na de wedstrijd zochten tientallen relschoppers de confrontatie met fans van de Londense club. In hun vak zaten ook vrienden en familie van spelers.

Volgens AZ wordt er ook met de autoriteiten gesproken over de wedstrijd van komende zondag tegen PSV. "Uitgangspunt is hierbij dat de vele duizenden goedwillende AZ-supporters een plezierig wedstrijdbezoek moeten kunnen ervaren."

Dit zijn beelden van de ongeregeldheden:

AZ-supporters bestormen hoofdtribune

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl