Iniesta was twee seizoenen geleden nog captain in Japan, maar zit nu vooral op de bank
NOS Voetbal

Iniesta (39) laat contract ontbinden in Japan, maar wil blijven voetballen

Andrés Iniesta vertrekt bij zijn Japanse club Vissel Kobe. De Spaanse voetballegende is niet tevreden over het aantal speelminuten dat hij krijgt. Iniesta had een contract tot het einde van dit jaar, maar heeft zijn contract laten ontbinden. De 39-jarige middenvelder is vanaf 1 juli vrij om een nieuwe club te zoeken.

Iniesta was vol tranen bij de aankondiging van zijn afscheid van de Japanse koploper, de club waar hij sinds 2018 speelt. "Dit is een van de moeilijkste beslissingen uit mijn carrière. Ik heb altijd gedacht dat ik hier met pensioen zou gaan, maar het is niet gegaan zoals ik wilde. Het leek erop dat de trainer andere prioriteiten had."

"Ik wil blijven voetballen. Ik denk dat ik nog steeds in staat ben om te spelen. Nu dit hoofdstuk sluit, zullen we zien wat er mogelijk is. Ik wil mijn carrière op het veld spelend afsluiten." Iniesta kreeg dit jaar pas drie invalbeurten. Vissel Kobe staat na veertien wedstrijden 3 punten los in Japan. De club eindigde voorheen nooit hoger dan de derde plek in de J1-competitie.

Iniesta was in tranen op de persconferentie over zijn afscheid

De Spanjaard vertrok vijf jaar geleden bij FC Barcelona. Iniesta was onderdeel van de kern van het team dat onder meer vier keer de Champions League won. Onder trainers Pep Guardiola en Luis Enrique werden zelfs twee trebles behaald.

Ook met het Spaanse elftal boekte Iniesta de nodige successen. Met het EK van 2008, het WK van 2010, waarin hij de winnende goal in de finale tegen Nederland maakte, en het EK van 2012 won hij zelfs drie eindtoernooien op rij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl