Iniesta speelt sinds 2018 in Japan
NOS Voetbal

Iniesta viert 37ste verjaardag met nieuw contract bij Japanse club

Andrés Iniesta is voorlopig niet van plan om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De Spaanse middenvelder heeft dinsdag, op z'n 37ste verjaardag, een nieuw contract getekend bij het Japanse Vissel Kobe.

De oude verbintenis van Iniesta liep tot januari 2022. Hij ligt nu vast tot 2023. Het is niet duidelijk of het gaat om een overeenkomst tot het begin, midden of einde van dat jaar. Als het aan de Spaanse middenvelder ligt, sluit hij zijn carrière af in Japan.

Maandenlange revalidatie

Iniesta verhuisde in 2018 naar Japan na een jarenlang dienstverband bij FC Barcelona. "Ik ben van plan om deze uitdaging uit te blijven voeren met dezelfde passie en motivatie als drie jaar geleden", zei hij na het ondertekenen van zijn nieuwe contract bij Vissel Kobe.

Iniesta wil carrière afsluiten in Japan: 'Ik voelde mij gelijk thuis'

Eind vorig jaar werd nog gevreesd voor het einde van de carrière van Iniesta. De 131-voudig international raakte in een wedstrijd in de Aziatische Champions League zwaar geblesseerd aan zijn dijbeen. Na een maandenlange revalidatie maakte hij begin mei zijn rentree.

32 prijzen

Tijdens zijn periode bij Barcelona, waar hij zestien jaar in het eerste elftal speelde, won Iniesta liefst 32 prijzen. In 2010 maakte hij voor Spanje het winnende doelpunt in de WK-finale tegen het Nederlands elftal.

WK 2010: Iniesta bezorgt Spanje wereldtitel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl