Arne Slot met de kampioensschaal
NOS Voetbal

Slot blijft bij Feyenoord: 'Bespreking ging uitsluitend over eventuele verlenging'

Arne Slot blijft bij Feyenoord. De landskampioen heeft dit nieuws aan de NOS bevestigd. De laatste weken waren er hardnekkige geruchten dat de trainer bij de landskampioen zou vertrekken, die gevoed werden toen zaakwaarnemer Rafaela Pimenta een bezoek bracht aan Rotterdam.

"Er lopen geen transferbesprekingen en die zijn er ook niet geweest en de bespreking van gisteren ging uitsluitend over een eventuele verlenging", zegt Slot. "Alle gesprekken met Feyenoord zijn slechts daarop gericht. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen bij Feyenoord."

"Ik heb een hoop gehoord over de interesse van andere clubs in mij", vervolgt hij. "Ik ben dankbaar voor de waardering die daaruit spreekt, maar mijn wens is om bij Feyenoord te blijven en door te bouwen op de basis die er de afgelopen twee seizoenen is gelegd."

Leeds en Tottenham

Afgelopen winter toonde Leeds United al interesse in de oefenmeester, nu werd de naam van Slot in verband gebracht van Tottenham Hotspur. Ook directeur Dennis te Kloese stond in de belangstelling van laatstgenoemde club, om daar technisch directeur te worden. Maar hij bedankte voor de eer.

Arne Slot deed afgelopen weken geheimzinnig over zijn toekomst:

Slot blijft op de vlakte over eventueel vertrek: 'Op dit moment niet aan de orde, we wachten het af'

Slot is twee seizoenen werkzaam in Rotterdam-Zuid. In zijn eerste seizoen leidde hij Feyenoord naar de finale van de Conference League.

Hoewel het elftal daarna bijna helemaal werd leeggeplukt, lukte het hem dit jaar samen met Te Kloese een kampioenselftal samen te stellen. Ook in de beker (halve finale) en Europa League (kwartfinale) schopte Feyenoord het ver.

'Misleid'

Sky Sports meldt juist dat Tottenham Hotspur de pogingen om Slot binnen te halen heeft gestaakt, 'vanwege een meningsverschil over de voorwaarden van de afkoopclausule' in het contract van de Feyenoord-trainer. De clubleiding van de Spurs zou zich gebruikt voelen en voorzitter Daniel Levy zou zelf zijn weggelopen aan de onderhandelingstafel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl