Dennis te Kloese
NOS VoetbalAangepast

Tottenham vangt bot bij Feyenoord-directeur Te Kloese, Slot (nog) niet in beeld

Tottenham Hotspur heeft zich (nog) niet gemeld voor Feyenoord-trainer Arne Slot, zegt algemeen directeur Dennis te Kloese in gesprek met ESPN. De Engelsen waagden al wel een poging bij Te Kloese zelf.

Te Kloese startte begin vorig jaar zijn werkzaamheden bij de Rotterdammers, die vorige week landskampioen werden. Het succes leidde logischerwijs tot belangstelling, ook voor Te Kloese.

Hij kon de nieuwe technisch directeur worden bij Tottenham Hotspur. "Om dat te ontkennen is niet correct, maar ik heb een bewuste keuze gemaakt om bij Feyenoord te gaan werken. Er ligt nog altijd veel werk en de sportieve successen zijn een ongelooflijke zet in de goede richting geweest."

"Voor mij is een vertrek dan ook geen optie op dit moment. Professioneel niet en persoonlijk ook niet. Daar wil ik duidelijk over zijn. Tottenham gaat niet gebeuren", aldus Te Kloese.

Leeds in februari concreet

Volgens de algemeen directeur hebben de Engelsen op dit moment geen interesse in succestrainer Slot, die nog over een tweejarige verbintenis beschikt in Rotterdam-Zuid.

"Nee, er is geen verzoek van Tottenham geweest. In februari was er wel concrete belangstelling van Leeds United, maar daar hebben wij en Arne 'nee' tegen gezegd. Arne wilde niet naar Leeds en ik denk dat dat een hele goede beslissing is geweest."

Na de 3-1 zege van Feyenoord op FC Emmen wilde Arne Slot wederom niet ingaan op transferverhalen.

Slot blijft op de vlakte over eventueel vertrek: 'Op dit moment niet aan de orde, we wachten het af'

Wel gaf Te Kloese aan dat er voor de zomer van 2024 afspraken met Slot zijn gemaakt. Hij gaat er vooralsnog dan ook vanuit dat Slot óók volgend seizoen trainer is van Feyenoord.

"We zijn met Arne een weg ingeslagen, hebben zijn contract vorig jaar opengebroken. We zijn meer dan tevreden over hem en als er interesse is in zijn persoon, dan horen we het wel. Soms is het gewoon ook heel erg mooi om je te realiseren wat je hebt."

Bekijk hieronder wat Slot vrijdag op de persconferentie voor het duel met FC Emmen te vertellen had over onder meer de vermeende interesse vanuit Engeland.

Slot laat niets los over toekomst: 'Kies ervoor zo min mogelijk te zeggen'

Te Kloese ging ook in op aanvoerder Orkun Kökçu, die wellicht na het seizoen een volgende stap gaat maken in zijn voetballoopbaan. Hij staat nog tot medio 2025 onder contract.

"Orkun kent een waanzinnig seizoen. Hij heeft zowel op als naast het veld ongelooflijke stappen vooruit gemaakt. Het wordt een uitdaging om hem te behouden voor Feyenoord."

Mocht Kökçu vertrekken, dan moet daar volgens Te Kloese wel een enorm miljoenenbedrag tegenover staan. "We zullen hoog in de boom gaan zitten als clubs zich melden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl