Feyenoord-trainer Arne Slot en aanvoerder Orkun Kökcü met de kampioensschaal op het balkon van het stadhuis
NOS Voetbal

Toegezongen Slot geniet: 'Als trainer kun je ook heel andere tijden meemaken'

"Een thuiswedstrijd van Feyenoord is al een feestje en Europees is helemaal mooi om mee te maken. Gisteren in het stadion denk je dat je alles gehad hebt, maar dan is dit nog wel weer de overtreffende trap."

Kortom, het was ook voor de altijd zo ingetogen overkomende Feyenoord-trainer Arne Slot genieten geblazen geweest op het balkon van het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel. Daar werd de landskampioen, die zondag de al weken naderende titel veiligstelde met een 3-0 thuiszege op Go Ahead Eagles, rond het middaguur toegejuicht door een grote menigte supporters.

Feyenoord-trainer Slot: 'Dit is de overtreffende trap'

De spelers werden toegezongen, maar ook de oefenmeester, door velen beschouwd als de sleutel achter het succes, kwam aan de beurt. "Heel bijzonder", moest Slot bekennen.

"Want je weet dat je in het leven van een trainer ook heel andere tijden kunt mee maken. Dus als je zo populair bent bij de aanhang, is dat fantastisch. Maar dat heb ik toch vooral te danken aan de goede spelers die ik heb en een geweldige staf. Samen kunnen we succesvol zijn."

Feyenoord en Slot gaan om tafel

Meerdere keren werd Slot de afgelopen dagen gevraagd of hij ook volgend seizoen bij Feyenoord werkzaam is. Waar de trainer nog geen uitsluitsel wilde geven, hoopt algemeen directeur Dennis te Kloese dat Slot zijn contract in Rotterdam - dat nu loopt tot medio 2025 - wil verlengen.

"We hebben denk ik een heel mooi verhaal om Arne langer aan ons te binden. Als de confetti straks een beetje naar beneden is gevallen, gaan we weer bij elkaar zitten", zei Te Kloese na de huldiging tegen Feyenoord TV.

Een van de dragende spelers in de Feyenoord-selectie is Gernot Trauner, die op het balkon door Slot werd geïntroduceerd als de beste zanger in de selectie. "Haha, ik heb mijn best gedaan, maar ik hoop toch dat ik beter voetbal dan dat ik zing", reageerde de Oostenrijker op die aanprijzing.

Ook de 31-jarige verdediger, die door een blessure de kampioenswedstrijd vanaf de kant meemaakte, had genoten van de toejuichingen. "Een geweldige ervaring. Ik ben erg blij dat ik dit heb mogen meemaken. Het is mijn eerste titel. Ik ben erg blij en trots dat we de titel hebben gegrepen. Aan het begin van de competitie zal niemand op ons gewed hebben, maar we hebben een heel stabiel seizoen gedraaid en zijn verdiend kampioen geworden."

Al moet dat kwartje eigenlijk nog vallen. "Het is nog steeds niet helemaal doorgedrongen. Pas de komende dagen zullen we ons realiseren wat er gebeurd is en wat we voor elkaar gekregen hebben. Maar nu proberen we te genieten van het moment."

'Oude club redden'

Dat deed Mats Wieffer, die vorig jaar zomer Excelsior verruilde voor Feyenoord, in ieder geval met volle teugen. "Je maakt je een beetje een voorstelling van hoe het zal zijn en ik heb natuurlijk de beelden gezien van 2017. Maar als je er dan zelf staat, is dat wel heel erg genieten. Al die mensen. En iedereen is blij. Je merkt dat iedereen ervoor leeft."

De festiviteiten zullen nog wel even voortduren, maar dat neemt niet weg dat Wieffer er komend weekend er tegen FC Emmen weer zal staan. "Ik moet mijn oude club even redden nog", verwijst hij naar Excelsior dat probeert ten koste van Emmen de nacompetitie te ontlopen. "Daar gaan we ons best nog even voor doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl