Bij het drugslab was ook een arrestatieteam aanwezig
NOS NieuwsAangepast

Woningen ontruimd in Wezep na vondst drugslab, drie arrestaties

De politie is gisteravond een pand binnengevallen in Wezep waar zich een drugslab in bevindt. Daar zijn twee mensen zijn aangehouden. Vanochtend is nog een derde verdachte aangehouden, meldt een politiewoordvoerder aan Omroep Gelderland. Ze zitten nog vast voor verhoor. Er wordt onderzocht of er nog meer mensen betrokken waren bij het lab.

De politie en brandweer kwamen naar het pand aan de Stationsweg na een melding over rook. Omdat het vermoeden bestond dat het om een drugslab ging en bij labs regelmatig gevaarlijke stoffen worden aangetroffen, werden drie woningen in de omgeving ontruimd. De bewoners konden gisteravond rond 23.30 uur, ongeveer twee uur later, weer terug naar huis.

Druglabs zijn in het algemeen gevaarlijk, zegt een woordvoerder van politie Oost-Nederland in het NOS Radio 1 Journaal. "Je weet namelijk dat daar stoffen worden geproduceerd die behoorlijk explosiegevaar met zich meebrengen. Er kan brand ontstaan en ook hier was het vermoeden dat dit kon gebeuren. Dat maakt ook dat we flink hebben opgeschaald, de omgeving hebben afgezet en woningen hebben ontruimd."

Arrestatieteam

De politie droeg bij het binnengaan van het pand kogelwerende vesten en er was een arrestatieteam aanwezig. Volgens de politie werd daarmee "het zekere voor het onzekere genomen". Ook vandaag staat er nog altijd een grote 'PD-unit' van de politie, een soort mobiel politiekantoor, beschrijft de regionale omroep.

De politie kan nog niet zeggen wat de precieze omvang van het drugslab is. Daarvoor is meer onderzoek nodig door, onder andere de recherche en de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Het onderzoek gaat vanochtend weer verder.

Het huis waarin het drugslab werd gevonden is afgesloten en wordt beveiligd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl