Kika van Es
NOS VoetbalAangepast

Gestopte Van Es hoopt stiekem op WK: 'Aan de bondscoach of hij het nog in mij ziet zitten'

Kika van Es heeft haar loopbaan na veertien seizoenen op het hoogste niveau beëindigd. Dat meldt haar club PSV op de website. Van Es droeg 77 keer het shirt van het Nederlands elftal, waarmee ze in 2017 de Europees kampioen werd.

Van Es heeft nog wel de stille hoop om komende zomer van de partij te zijn wanneer het Nederlands elftal aan gaat treden op het WK in Nieuw-Zeeland en Australië.

"Ik ben fit en ik voetbal weer. Dus is er altijd een kans dat ik nog naar het WK kan gaan. Daar doe ik nu alles aan", vertelde ze in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken. "Het is aan de bondscoach of hij het nog in mij ziet zitten."

De 31-jarige verdedigster speelde in totaal vijf seizoenen voor de club uit Eindhoven. Haar laatste wedstrijd was de bekerfinale, waarin PSV vrijdag met 4-0 verloor van FC Twente.

Ze kwam ook uit voor Willem II, VVV-Venlo, Ajax , FC Twente en Everton. Met FC Twente veroverde ze twee keer de landstitel.

Beste keuze

Van Es keerde vorig jaar zomer terug bij PSV. Eerder deze maand werd bekend dat haar contract in Eindhoven niet zou worden verlengd. "Het is de beste keuze, maar het is nooit een leuk besluit na zo'n carrière", aldus Van Es.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl