Georginio Wijnaldum viert feest

Feyenoord-plaaggeest Roma bereikt ook finale Europa League

AS Roma en Sevilla FC hebben de finale van de Europa League bereikt. Roma, de ploeg van José Mourinho, die in de kwartfinales Feyenoord uitschakelde en de Rotterdammers vorig jaar ook al dwarszat in de finale van de Conference League, deed dat ten koste van Bayer Leverkusen.

De Italianen, die de eerste wedstrijd met 1-0 wonnen van Leverkusen, mikten in de return in Duitsland met succes op een gelijkspel. Het werd 0-0.

José Mourinho

Bij de Duitse subtopper startten Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker, bij de Italiaanse club begonnen Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp op de bank.

Verdediging als staalbeton

AS Roma was - uiteraard - niet van plan de voorsprong uit handen te geven, maar ook niet om deze uit te breiden. Geen spannende aanvallen, een verdediging als staalbeton. Waar de ploeg van Mourinho kon tijdrekken, gebeurde dat. Het leverde weinig kijkplezier op.

Leverkusen was vooral op de helft van de Italianen te vinden. Bijna stonden de Duitsers vroeg in de wedstrijd voor. Na een schitterende pass in de vrije ruimte nam Moussa Diaby de bal mee in een snelle sprint. Zijn uithaal vanaf de rand van het zestienmetergebied raakte de lat.

Roma’s Tammy Abraham in duel met Leverkusens Piero Hincapie

Eigenlijk moest elk schot van Leverkusen van buiten de zestien komen en dan was daar Roma-keeper Rui Patrício die reddend optrad. Na rust trok bijna het gehele Italiaanse team zich terug in de eigen zestien, er was geen doorkomen aan voor Leverkusen.

Hoe hard de ploeg van Xabi Alonso ook vocht, doelpunten leverde dat niet op. Na negentig minuten had de thuisclub er twintig doelpogingen op zitten, de Italianen slechts één.