Novak Djokovic in discussie met scheidsrechter Mohamed Lahyani tijdens de partij tegen Holger Rune
NOS Sport

Djokovic verliest in Rome partij vol gemopper en incidentjes van Rune

Novak Djokovic is in de kwartfinales van het masterstoernooi in Rome uitgeschakeld door Holger Rune. De mondiale nummer één verloor van de Deen in een partij vol gemopper en incidentjes: 2-6, 6-4, 2-6.

De 20-jarige Rune was voor Djokovic de eerste grote test dit toernooi. De 35-jarige Serviër, die in november bij het masterstoernooi in Parijs de finale van Rune verloor, had op het vochtige Foro Italico moeite zijn ritme te vinden, maakte een tamme indruk en zag in een mum van tijd de setwinst naar Rune gaan.

'Je bent een grote grap!'

Djokovic leefde op toen hij op 3-2 in de tweede set de service van Rune brak. Net daarvoor had de Deen het met de umpire aan de stok gekregen over een bal die in of uit zou zijn geweest.

"Je bent een grote grap!", foeterde Rune, die berucht is om zijn heetgebakerde gedrag, tegen de scheidsrechter.

Holger Rune windt zich op over een beslissing van de scheidsrechter

Rune mopperde op 5-2 in zijn nadeel door tegen de umpire en moest zelfs door zijn coach Patrick Mouratoglou vanaf de tribune tot bedaren worden gebracht. De Deen kwam tot rust en vroeg prompt om een blessurebehandeling aan zijn linkerknie.

Djokovic lachte cynisch om het tafereel, maar moest later ondervinden dat Rune dankzij de medische time-out het mentaal weer op orde had.

Rune overklast Djokovic

Op 5-4 doorbrak regen vervolgens het ritme van de spelers. Na 1 uur en 7 minuten oponthoud kwam Djokovic het beste uit de kleedkamer en won de set.

Rune bleek het setverlies weinig te deren. Hij speelde een ijzersterke derde set door op alle slagen van Djokovic, die ook aan het mopperen was geslagen tegen de scheidsrechter, een antwoord te hebben. Rune overklaste de Serviër.

Rune maakte in de hele partij slechts vijftien onnodige fouten, tegen 35 missers voor Djokovic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl