NOS Sport

Elleboogproblemen Djokovic lijken onder controle in Rome, Swiatek klasse apart

Novak Djokovic heeft zich ten koste van Grigor Dimitrov geplaatst voor de achtste finales van het masterstoernooi van Rome, dat als traditionele opwarmer voor Roland Garros geldt. De titelhouder uit Serviër liet de Bulgaar ondanks een dip kansloos: 6-3, 4-6, 6-1.

Bij de vrouwen zijn de Poolse Iga Swiatek en de Belarussiche Aryna Sabalenka de grote kanshebsters op Roland Garros. Sabalenka werd in Rome verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde, maar Swiatek dendert rustig verder.

Novak Djokovic

Djokovic maakte afgelopen vrijdag zijn rentree op de baan na een elleboogblessure. Hij speelde in zijn tweederondepartij tegen de Argentijn Tomas Martin Etcheverry nog met een ingetapete rechterarm, maar zondag verscheen de Serviër zonder de voorzorgsmaatregel op het Foro Italico.

De titelkandidaat voor Roland Garros, dat op zondag 28 mei aanvangt in Parijs, is nu nog de nummer één van de wereld, maar na dit toernooi wordt hij afgelost door de Spanjaard Carlos Alcaraz.

Even de weg kwijt

Djokovic leek op weg naar een vlotte zege in twee sets, maar ineens was de Serviër de weg even kwijt. Dimitrov leefde op en aangemoedigd door het publiek sleepte hij er met vier games op rij een derde set uit. Daarin stelde Djokovic weer snel en genadeloos orde op zaken.

Iga Swiatek bedankt het publiek in Rome na haar zege op Lesia Tsoerenko

Swiatek, de winnares van 2021 en 2022, gunde de Russin Anastasia Pavljoetsjenkova in de vorige ronde geen enkele game. Ook in de derde ronde tegen de Oekraïense Lesia Tsoerenko was de mondiale nummer één oppermachtig (6-2, 6-0), al verloor Swiatek wel de eerste twee games van de partij.

Gauff verliest

Voor de Amerikaanse Coco Gauff viel het doek. De als zesde geplaatste Amerikaanse, vorig jaar nog verliezend finaliste op Roland Garros, was niet opgewassen tegen de Tsjechische Marie Bouzková: 6-4, 2-6, 2-6.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl