Ajax in restant gestaakte wedstrijd na rust langs FC Groningen

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Ajax

Ajax heeft de derde plaats in de eredivisie weer overgenomen van AZ. De Amsterdammers wonnen dinsdagmiddag zonder publiek bij degradant FC Groningen met 3-2, in het restant van het zondag gestaakte duel.

In een leeg Euroborg, als gevolg van de zondagmiddag gegooide rookbommen waardoor de wedstrijd werd gestaakt, werd er opnieuw afgetrapt in de negende minuut. De wedstrijd speelde zich meteen vooral af op de helft van FC Groningen, maar kansen voor Steven Bergwijn en Mohammed Kudus leverden nog geen treffers op.

Dusan Tadic benut penalty

De 0-1 kwam er alsnog, toen Owen Wijndal door Laros Duarte in het strafschopgebied werd gevloerd. Arbiter Manschot wees resoluut naar de stip, waarna Dusan Tadic in de 18e minuut de penalty benutte.

FC Groningen incasseerde vijf minuten later de volgende tegenvaller. Topscorer Ricardo Pepi, een van de lichtpuntjes bij Groningen dit seizoen, viel uit met een blessure aan zijn hoofd.

Tadic heeft Ajax op 0-1 gezet met een rake strafschop

Uit het niets zette de voor Pepi ingevallen Florian Krüger in de 37ste minuut de thuisclub op 1-1, wat ook de ruststand was.

Diezelfde Krüger kreeg zeven minuten na rust een enorme kans om FC Groningen uit een counter zelfs op voorsprong te zetten, maar de Duitser schoot in zeer kansrijke positie hard over.

Zonder echt te domineren kwam Ajax in de 68e minuut opnieuw op voorsprong. Kudus liet een goede actie volgen door een voorzet die door Brian Brobbey koelbloedig werd binnengetikt.

Ajax weer twee punten voor op AZ

Negen minuten voor het einde werd het 1-3. Ajax-verdediger Jurriën Timber kopte een scherp aangesneden vrije trap van Tadic binnen. De Servische aanvoerder speelde met één goal en één assist achter zijn naam een goede wedstrijd. Duarte bepaalde in de 87ste minuut de eindstand op 2-3.

Met nog twee duels voor de boeg staat Ajax nu weer twee punten voor op AZ in de strijd om de derde plek die recht geeft op de play-offs voor de Europa League komend seizoen.

Na de wedstrijd was Tadic kritisch op het beleid van de KNVB. Bekijk zijn relaas in de persconferentie en de reacties van John Heitinga, Florian Krüger en Jurriën Timber hieronder: