NOS NieuwsAangepast

Transavia schrapt nog eens 331 vliegreizen in juni

Transavia zet voor volgende maand een streep door nog eens 331 vluchten. De luchtvaartmaatschappij moet al langer vliegtuigen aan de grond houden vanwege problemen met onderhoud, reparaties en vertraagde leveringen van vervangende toestellen.

Volgens Transavia vertrekt in juni door het besluit 5 procent van de geplande retourvluchten niet. Hier blijft het niet bij: ook in juli en augustus moet waarschijnlijk nog eens 2 procent van de vluchten worden geannuleerd. Passagiers die hiervan de dupe zijn, worden binnenkort ingelicht, zegt Transavia.

De maatschappij zegt voor de vluchten die nu zijn geschrapt inmiddels voor bijna 80 procent van de gedupeerde passagiers "een redelijk alternatief" te hebben gevonden. "Voor een beperkte groep passagiers is dit helaas niet gelukt", laat het bedrijf weten.

Zekerheid bieden

Het schrappen van vluchten is volgens Transavia-directeur Marcel de Nooijer nodig om ervoor te zorgen dat de vliegtuigen die gepland staan straks ook daadwerkelijk vertrekken. "Passagiers en partners die bij ons boeken, moeten er vooral zeker van kunnen zijn dat ze de reis krijgen die ze met onze vliegmaatschappij willen maken", benadrukt hij in een persverklaring.

In april en mei schrapte Transavia door de logistieke problemen ook al vluchten. Hoeveel reizen er in deze maanden precies niet doorgingen, kan een woordvoerder niet zeggen. In mei ging ook een streep door 5 procent van de vluchten. "Dat is in dezelfde omvang van grootte zoals juni."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl