Een toestel van KLM Cityhopper
NOS Nieuws

Ook KLM Cityhopper moet deze zomer beperkt aantal vluchten schrappen

Ook luchtvaartmaatschappij KLM moet deze zomer een aantal vluchten schrappen. Het gaat om vluchten van KLM Cityhopper, de naam waaronder KLM naar bestemmingen binnen Europa vliegt. Dat heeft een woordvoerder van KLM bevestigd na berichtgeving in De Telegraaf.

Om welke vluchten het gaat is nog niet bekend. De geschrapte vluchten staan over enkele maanden op het vertrekschema. KLM denkt alle klanten om te kunnen boeken als dat nodig is.

KLM moet de vluchten schrappen omdat er problemen zijn met de motoren van vijf nieuwe toestellen van het type Embraer E195. Daardoor kunnen die niet worden ingezet. Van dat type heeft KLM Cityhopper er vijftien. Om de uitval van de vijf toestellen op te vangen worden andere toestellen langer geleaset. Volgens KLM is de veiligheid niet in gevaar.

De luchtvaartmaatschappij overlegt met de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer om de technische problemen op te lossen. KLM-directeur Marjan Rintel is deze week speciaal afgereisd naar Brazilië.

Afgelopen tijd moest KLM-dochter Transavia ook al meerdere vluchten schrappen. De maatschappij had last van pech met een aantal vliegtuigen. Doordat er weinig onderdelen beschikbaar zijn, moesten enkele vliegtuigen langer aan de grond blijven voor gepland onderhoud.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl