Musk in mei 2023
NOS Nieuws

Tesla-topman Musk gedagvaard in zaak rond Jeffrey Epstein

Tesla-topman Elon Musk is door de Amerikaanse Maagdeneilanden gedagvaard in een zaak die draait om zedendelinquent Jeffrey Epstein. Uit documenten van de rechtbank, die al op 28 april zijn verstuurd, blijkt dat de autoriteiten van de Amerikaanse Maagdeneilanden meer willen weten over de rol die het Amerikaanse bankconcern JPMorgan speelde bij de misbruikpraktijken van Epstein.

De autoriteiten van de Amerikaanse Maagdeneilanden willen alle onderlinge communicatie van JPMorgan en Musk rondom Epstein inzien. Ook willen zij de correspondentie tussen de Tesla- en Twittertopman en Epstein lezen. Volgens de autoriteiten zou JPMorgan belangrijke waarschuwingssignalen hebben gemist over de misbruikpraktijken door Epstein. JPMorgan ontkent dat.

Meer miljardairs gedagvaard

Wat precies de relatie was tussen Musk en Epstein is onduidelijk. Multimiljonair Epstein zou hebben geprobeerd om Musk als klant bij het bankconcern te krijgen, maar al in 2019 ontkenden Musk en Tesla dat zij van Epstein financieel advies hadden gekregen.

Epstein werd in 2019 opgepakt op verdenking van seksueel misbruik van minderjarige meisjes. Hij pleegde in augustus 2019 zelfmoord terwijl hij zat opgesloten in afwachting van zijn zaak.

Andere miljardairs, onder wie de oprichter van Google, zouden volgens financieel persbureau Bloomberg ook zijn gedagvaard in zaken rond Epstein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl