Zakaria Aboukhlal
NOS Voetbal

Aboukhlal uit selectie Toulouse gezet na beschuldiging vrouw-onvriendelijke uitspraak

Voetballer Zakaria Aboukhlal is door zijn club Toulouse uit de selectie gezet. Volgens het Franse RMC Sport had de Marokkaanse international zich schuldig gemaakt aan het doen van vrouw-onvriendelijke uitspraken bij de viering van de bekerwinst.

De vrouwelijke locoburgemeester en wethouder sport van Toulouse, Laurence Arribagé zou bij het toespreken van de spelersgroep om stilte hebben gevraagd. Aboukhlal zou daarop hebben gezegd 'dat vrouwen waar hij vandaan komt, niet zo tegen mannen praten'.

Toulouse besloot maandagavond om Aboukhlal een schorsing op te leggen en het incident te gaan onderzoeken. De oud-speler van PSV en AZ traint voorlopig apart van de groep.

Eerder deze week maakte Aboukhlal geen deel van de selectie van Toulouse uit voor het competitieduel met Nantes, omdat hij niet wilde deelnemen aan een actie tegen homofobie.

Alle teams uit de Ligue 1 en 2 speelden dit weekend met rugnummers in de regenboogkleuren. De aanvoerdersbanden hadden dezelfde kleuren. Vooraf werd afgesproken dat alle clubs zouden meedoen. Spelers die het shirt niet wilden dragen, kwamen daarom niet in actie.

Aboukhlal zette voor de wedstrijd een statement online, waarin hij zijn besluit toelichtte. "Respect is een belangrijke waarde voor mij. Dat geldt voor mijn benadering van de ander, maar ook voor mijn eigen overtuigingen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl