NOS Nieuws

Wekdienst 15/5: Huldiging Feyenoord • Liquidatieproces Marengo hervat

Goedemorgen! Vandaag worden de spelers van Feyenoord gehuldigd na het binnenhalen van het kampioenschap en het omvangrijke liquidatieproces Marengo wordt hervat.

Eerst het weer: vanochtend regionaal lage bewolking, verder vooral in het oosten nog af en toe zon. In de middag van het westen uit bewolking en af en toe regen of motregen. Maxima tussen 13 graden vlak aan zee tot 19 graden in het oosten.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Na het binnenhalen van het kampioenschap huldigt Rotterdam de spelers van Feyenoord. Het feest aan de Coolsingel is vanaf 12.00 uur live te zien bij de NOS in een livestream, op NPO 1 en op NPO Radio 1. Rond 06.00 uur stonden de eerste fans al te wachten.
  • Het liquidatieproces Marengo wordt hervat. Naar verwachting wordt ook stilgestaan bij de arrestatie van Inez Weski, de oud-advocaat van hoofdverdachte Ridouan Taghi.
  • In het AFAS Circustheater in Scheveningen worden vanavond de Musical Awards uitgereikt. In negentien categorieën valt er voor acteurs en makers een prijs te winnen. De uitreiking is live te zien op NPO 1, vanaf 20.30 uur.

Wat heb je gemist?

De uitslag van de Turkse presidents- en parlementsverkiezingen laat nog op zich wachten. Met bijna 92 procent van de stemmen geteld staat de huidige president Erdogan op 49,49 procent en oppositieleider Kilicdaroglu op 44,79 procent van de stemmen. Die voorlopig laatste tussenstand werd door het hoofd van de Turkse kiescommissie rond 02.00 uur Nederlandse tijd bekendgemaakt.

Meer over de uitslagen van de verkiezingen in Turkije lees je hier.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Gisteren de Feyenoord-euforie gemist, of wil je het nog een keer zien? Zo reageerden fans van de club op het winnen van het kampioenschap:

Feyenoorders uitzinnig na kampioenschap: 'Ik heb gehuild!'

Fijne maandag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl