Jan Markink bij de opening van de EuroGames
NOS Sport

Oud-politicus Markink (69) benoemd tot nieuwe voorzitter Atletiekunie

Jan Markink is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Atletiekunie. Hij is de opvolger van Anieke Wierenga, die de maximale zittingstermijn als waarnemend voorzitter bereikt heeft.

De 69-jarige Markink heeft een lange politieke carrière achter de rug. Hij was van 1995 tot 2011 Statenlid en fractievoorzitter van de VVD en ging daarna aan de slag als gedeputeerde bij de provincie Gelderland. Hij is bij veel internationale sportevenementen in de regio Gelderland betrokken geweest.

Giro-start in Apeldoorn

Zo was hij vorig jaar voorzitter van de EuroGames in Nijmegen, een LGBTQI+ sportevenement dat jaarlijks in een andere Europese stad wordt georganiseerd. Ook was hij medeverantwoordelijk voor het binnenhalen van het WK volleybal voor vrouwen, dat vorig jaar in Nederland en Polen werd gehouden.

Hoogtepunt was misschien wel het binnenhalen van de start van de Giro d'Italia in 2016 in Apeldoorn. Mede door deze prestaties kreeg hij vorig jaar de Gelderse Sportprijs uitgereikt, om hem te bedanken voor zijn grote inzet voor sport en bewegen in Gelderland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl