De Sloveense band Joker Out
NOS Nieuws

Met Estland en Slovenië krijgt finale Eurovisie Songfestival Nederlands tintje

Estland en Slovenië zijn door naar de finale van het Eurovisie Songfestival morgen in Liverpool. Met zangeres ALIKA uit Estland en de band Joker Out uit Slovenië krijgt de finale een Nederlands tintje.

Het nummer Bridges van ALIKA is samen met de Nederlandse songwriter en producer Wouter Hardy geschreven. En de gitarist van Joker Out is half Nederlands. Afgelopen dinsdag ging Finland ook al door naar de finale. Nederlandse kijkers kunnen dan eventueel ook juichen voor de Nederlandse achtergronddanser Jesse Wijnans.

Bekijk hier het optreden van Estland in de halve finale:

Dit lied is geschreven door de Nederlander Wouter Hardy

Zestien landen deden mee aan de tweede halve finale. Ook Albanië, Cyprus, Oostenrijk, Litouwen, Polen, Australië, Armenië en België maken zaterdag nog kans op de overwinning. In het liveblog zijn de hoogtepunten van de tweede halve finale terug te lezen.

Nederland niet door

Tijdens de eerste halve finale kregen behalve Finland ook Zweden, Kroatië, Moldavië, Zwitserland, Tsjechië, Israël, Portugal, Servië en Noorwegen genoeg stemmen van het publiek. Het Nederlandse duo Mia Nicolai en Dion Cooper viel af. Het is voor het eerst sinds 2015 dat Nederland zich niet gekwalificeerd heeft.

In totaal doen morgen 26 landen mee aan de finale. Vorig jaar won Oekraïne het liedjesfestijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl