NOS Nieuws

Nederland met Mia en Dion niet naar finale Songfestival, 'We hebben alles gegeven'

Nederland is uitgeschakeld tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het nummer Burning Daylight van Mia Nicolai en Dion Cooper bleek niet voldoende om de televoters te overtuigen de Nederlandse inzending naar de finale op zaterdag te stemmen.

"We gaan met opgeheven hoofd naar huis", benadrukte het duo na afloop. Volgens Dion Cooper was het sterke deelnemersveld een grote rol bij hun uitschakeling. "Ik denk dat we gewoon een hele moeilijke hadden qua halve finale, het was gewoon een ijzersterke pot. We hadden voor het eerst ook alleen televoting en geen juryvoting."

"We hebben alles gegeven", zei Cooper tegen de verzamelde pers:

'Het was een moeilijke halve finale, we hebben alles gegeven'

Hij zei verder vooral dankbaar te zijn voor de ervaringen van de afgelopen weken. "Het is wat het is. Het is wel even balen nog, we wilden er zo graag bij zitten, ook omdat we een hele crazy rit hebben gehad en obstakels hebben overwonnen. Dus ik baal echt, maar dat hoort er gewoon ook bij en ik ben trots op wat we gedaan hebben."

Ook Mia Nicolai zei te balen van de uitschakeling, maar ook zij blijft positief. "Ik ben gewoon heel erg trots dat het me is gelukt vanuit twintig keer op het podium te hebben gestaan naar ineens voor zoveel mensen en het gewoon te doen, zonder paniek of wat dan ook. Daar ben ik zo trots op. En zo trots op Dion en hoe we dit proces samen hebben gedaan."

Breekbaar

Cooper en Nicolai kregen in de aanloop naar het Eurovisie Songfestival flinke kritiek na een paar mislukte optredens, waarna het liedje twee weken geleden met anderhalve toon werd verhoogd. Ook werd er een koor achter gezet. Het duo begon het optreden vanavond breekbaar, maar nergens werd het echt vals. Het bleek alleen niet voldoende om de thuisstemmers te overtuigen.

Het is de eerste keer in acht jaar dat Nederland de finale van het Songfestival mist. In 2015 lukte het Trijntje Oosterhuis niet om genoeg stemmen voor zich te winnen. Ze werd toen veertiende in de halve finale.

Kijk hier het optreden van Mia en Dion terug:

Zo zongen Mia en Dion in de halve finale van het Songfestival

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl