NOS Wielrennen

Pedersen wint dankzij Mollema zesde etappe Giro na spannende massasprint in Napels

Pedersen snelste in massasprint Giro, vroege vluchters Clarke en De Marchi redden het niet

De zesde etappe van de Giro d'Italia met start en finish in Napels is gewonnen door Mads Pedersen. De Deense renner van Trek-Segafredo was de snelste na een spannende massasprint.

In de 162 kilometer lange etappe reden de renners het eerste en laatste deel van de dag om de bekende vulkaan de Vesuvius heen. Verder kende de etappe twee beklimmingen, een van 5,8 procent na ongeveer 50 kilometer en een van 4 procent niet lang daarna. De finish lag in de baai van Napels.

Evenepoel hersteld van valpartijen (of toch niet?)

Grote vraag vooraf was hoe Remco Evenepoel aan de start stond in Napels, na twee valpartijen in de etappe van gisteren. Met het tonen van zijn voetbalkunsten voor de etappe leek hij iedereen in ieder geval het gevoel te willen geven dat er niets meer aan de hand is. Zijn ploegarts Toon Cruyt voorspelde desondanks een moeilijke etappe voor de Belg.

Al vroeg reden vijf man weg. Simon Clarke en Alessandro de Marchi bleven uiteindelijk met zijn tweeën over, werkten uitstekend samen en maakten het de sprintersploegen bepaald niet makkelijk. Terwijl het tempo hoog lag, kreeg de Sloveen Primoz Roglic materiaalpech. De renner van Jumbo-Visma wisselde van fiets en moest daarna in de achtervolging op het peloton.

Daarna kreeg ook Geraint Thomas te maken met pech. Vier ploeggenoten van Ineos hielpen hem om terug te keren in het peloton, maar dat ging bepaald niet makkelijk.

Even leken Clarke en de Marchi te strijden om de dagwinst, maar op driehonderd meter voor de finish werden ze toch nog ingehaald. Vooral dankzij Bauke Mollema, die hard op kop reed in de slotfase, kwam Pedersen nog aan sprinten toe. Daarin was de Deen net sneller dan Jonathan Milan en Pascal Ackermann.

Pedersen was in het verleden ook al succesvol in de Tour en de Vuelta met etappezeges.

Beste Nederlander was Lars van den Berg, hij werd dertiende. Koen Bouwman finishte als 45ste, Mollema als 51ste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl