NOS NieuwsAangepast

Pedo-activist Marthijn U. overgeplaatst naar andere gevangenis in Ecuador

Marthijn U., de oud-voorzitter van de verboden pedofielenvereniging Martijn, is in Ecuador overgeplaatst naar een andere gevangenis, melden verschillende Ecuadoraanse media. Ook partner Lesley L. is overgeplaatst. Beiden zouden in de cel doorgegaan zijn met het plegen van strafbare feiten.

In juni 2022 werden de twee Nederlanders opgepakt in Ecuador voor het misbruiken van jonge kinderen. In Nederland waren ze eerder al veroordeeld tot een gevangenisstraf. Door hun vlucht naar Zuid-Amerika konden ze daar niet voor gearresteerd worden.

Speciale operatie

De arrestatie in Ecuador van Marthijn U. en Lesley L. was onderdeel van een speciale operatie, genaamd 'Luz de Infancia IX'. Bij deze operatie is in verschillende Amerikaanse landen een groot aantal mensen aangehouden dat wordt verdacht van het bekijken of verspreiden van kinderporno.

De Ecuadoraanse politie heeft in het kader van deze operatie bekendgemaakt dat er bij een doorzoeking van een gevangeniscel elektronische apparatuur is gevonden. Op deze manier konden de criminele activiteiten worden voortgezet. Een overplaatsing naar een andere gevangenis was de consequentie.

Verschillende media in Ecuador, zoals Revista Vistazo en Primicias, melden dat het gaat om U. en L.

De Ecuadoraanse advocaat van Marthijn U. wil niet reageren op vragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl