Arne Slot
NOS Voetbal

Slots lot in Feyenoord-podcast: 'Heel Rotterdam wacht tot je zegt dat hij blijft'

Toen Michel van Egmond en Martijn Krabbendam eind augustus 2020 hun eerste Dick Voormekaar Podcast over Feyenoord opnamen, was alles nog anders. "Het is prima kijken naar Feyenoord, maar je moet er wel iets bij drinken", zei schrijver Van Egmond. Met Dick Advocaat als coach zou de club dat seizoen als vijfde eindigen.

Goede of slechte tijden, de verhalen en anekdotes bleven komen. "Ik heb gemerkt dat je over Feyenoord nooit uitgepraat raakt", zegt Van Egmond. "We zijn tweeënhalf jaar geleden begonnen en zijn niet meer opgehouden", aldus Feyenoord-watcher Krabbendam van Voetbal International.

Landstitel

Nu staat de club uit Rotterdam-Zuid bovenaan in de eredivisie, dit weekend kan de landstitel veiliggesteld worden. "Naar dit Feyenoord kun je nuchter kijken", bekent Van Egmond.

Het regent dinsdagmiddag in Rotterdam als Van Egmond, Krabbendam en technicus Sjoerd Keizer de 31ste aflevering van seizoen drie opnemen. "Maar voor Feyenoord-supporters schijnt de zon", zegt Krabbendam.

'Nederige excuses' cynische podcastmakers voor Feyenoord-coach Slot

Van spanning of het echt gaat lukken, is in de stad is geen sprake, merken de podcastmakers. "Iedereen heeft er vertrouwen in", zegt Van Egmond. "Ik zie geen twijfel. Dat is wel wat anders dan zes jaar geleden. Dat was de titel van de verlossing. Dit is de titel van de regelmaat. Het zorgt voor trots."

Omwenteling onder Slot

De komst van trainer Arne Slot zorgde twee jaar geleden voor een omwenteling. Van Egmond en Krabbendam waren aanvankelijk sceptisch. "In alle eerlijkheid dachten we dat er weer een trainer kwam die alles wilde veranderen", stelt Krabbendam.

"Mijn nederige excuses voor al dat cynisme in het begin", voegt Van Egmond toe.

Inmiddels is Slot 'Koning Arne'. Tijdens de podcast van dinsdag komt een fan zijn merchandise met een afbeelding van Slot met koningsmantel en kroon op zijn hoofd uitdelen. "Slot is de beste trainer die ik heb meegemaakt bij Feyenoord", stelt Krabbendam.

Slot is voor de podcastmakers en de fans de man achter het succes bij Feyenoord. De nervositeit onder supporters betreft dan ook niet het wel of niet pakken van de landstitel, maar het wel of niet aanblijven van Slot.

"Heel Rotterdam zit te wachten tot je zegt dat Slot blijft", zegt Van Egmond tegen Krabbendam. "Natuurlijk blijft hij", reageert Krabbendam. "Hij heeft een contract tot 2025 en dit jaar geen clausule. Feyenoord kan vragen wat het wil."

Van Egmonds droom

Van Egmond openbaart zijn droom, vermoedelijk de droom van het hele Legioen. Het is een droom over de huldiging, met een hoofdrol voor Arend Martijn Slot, zoals de volledige naam van de coach luidt.

"Mijn droom is dat Arend het volk gaat toespreken en dat hij het dan gaat onthullen", vertelt Van Egmond. "Dat hij dan roept, een beetje cryptisch: 'Volgend jaar gaan we er samen voor.' Ik denk dat Arend dat zelf ook wel voor zich ziet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl