NOS Voetbal

Feyenoord wint op Woudestein en wacht kampioenswedstrijd in De Kuip: 'Veel zin in'

Bekijk de samenvatting van Excelsior - Feyenoord

Het kampioenschap kon door de zege van PSV bij Sparta Rotterdam van zaterdag (0-1) nog niet gevierd worden, maar Feyenoord kon er bij winst op buurman Excelsior wel voor zorgen dat de titel volgende week kan worden veiliggesteld in De Kuip. Dankzij twee goals van Santiago Gimenez op Woudestein lukte dat: 0-2.

Excelsior bouwde zorgvuldig aan een zwartrode muur voor het eigen doel, maar die was al snel geslecht. Igor Paixão krulde de bal voor en Gimenez knikte binnen. In het vervolg van de eerste helft hield Excelsior stand, ook omdat Feyenoord een veel te laag tempo hanteerde.

Excelsior werkt niet mee: 'Veld was traag'

Het kunstgrasveld in Kralingen, dat door de thuisclub niet was gesproeid, werkte volgens Arne Slot niet mee. "Ik ben geen tegenstander van kunstgras, maar vooraf niet sproeien zou niet mogen kunnen", stelde de Feyenoord-trainer na afloop. "Het veld was heel traag. Excelsior heeft een uitstekende speelwijze gekozen voor deze omstandigheden en het ons heel moeilijk gemaakt. Complimenten voor Excelsior."

Kijk hieronder naar de reacties van Santiago Gimenez en Arne Slot.

Het was in de eerste helft even schrikken voor Slot en de vele meegereisde Feyenoord-fans in alle hoeken van het stadion. Paixão kwam namelijk hard in botsing en leek een flinke knieblessure te hebben opgelopen. Dat viel mee. De Braziliaan kwam na behandeling terug in het veld en deed tot de 61ste minuut mee.

Vlak na rust kroop Excelsior plots uit zijn schulp en was het via Couhaib Driouech en Kenneth Goudmijn dicht bij de 1-1. Justin Bijlow redde twee keer bekwaam. Gimenez was na zijn openingsgoal onzichtbaar. Tot de 75ste minuut. Toen schoot de Mexicaan na een pass van invaller Quinten Timber zijn tweede doelpunt van de middag binnen.

Slot dankt Gimenez en Bijlow

"Door Bijlow en Gimenez winnen we de wedstrijd", aldus Slot. "We weten dat we een goede keeper hebben en die hadden we ook nodig vandaag. En ik ben blij dat Gimenez de twee kansen die hij krijgt, benut."

  • Pro Shots
    Santiago Gimenez viert zijn vroege treffer tegen Excelsior.
  • Pro Shots
    Igor Paixão ligt kermend van de pijn op het veld.

Gimenez maakte zijn twaalfde goal na de winterstop en zijn veertiende van het hele seizoen. Voor het eerst scoorde hij twee keer in een eredivisiewedstrijd. Redouan El Yaakoubi leek het daarna nog spannend te maken, maar weer bracht Bijlow redding.

"Ga staan voor de kampioen", klonk het in de slotfase van de tribunes. De fans kunnen zich verheugen op een kampioenswedstrijd op 14 mei in De Kuip tegen Go Ahead Eagles. Bij winst is Feyenoord kampioen. "Veel zin in", zei Slot.

Kijk hieronder naar de reacties van Feyenoord-huurling Marouan Azarkan en Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl