Arantxa Rus
NOS SportAangepast

Rus plaatst zich voor prestigieus toernooi Rome; teller nu op drie Nederlanders

Het deelnemersveld van het internationale tennistoernooi van Rome telt drie Nederlandse tennissers. Bij de vrouwen heeft Arantxa Rus zich vandaag via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi. Bij de mannen zijn Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor rechtstreeks toegelaten.

Het graveltoernooi in Rome is een masterstoernooi en kan zodoende veel punten voor de wereldranglijst opleveren. Het geldt als belangrijke voorbereiding op Roland Garros, dat op 28 mei van start gaat. Het meedoen van de aan zijn enkel geblesseerde Griekspoor is nog onzeker, hij staat wel op deelnemerslijst.

Rus nu tegen Giorgi

De 32-jarige Rus, in 2021 nog de nummer 61 van de wereld en nu 107de, moest twee partijen winnen om het hoofdtoernooi te bereiken. Eerst versloeg ze Despina Papamichail (157) uit Griekenland met 6-2, 6-1 en daarna de Française Elsa Jacquemot (174) met 6-1, 6-3.

Rus treft in de eerste ronde Camila Giorgi. De 31-jarige Italiaanse is de nummer 37 van de wereldranglijst. Ze won dit jaar het WTA-toernooi van Mérida in Mexico en versloeg Rus eerder op het toernooi van Indian Wells.

Tallon Griekspoor in actie op het gravel

Bij de mannen heeft Griekspoor een bye in de eerste ronde. Als hij kan spelen, neemt hij het in de tweede ronde op tegen de winnaar van de partij tussen de Argentijn Sebastian Baez (46) en de Peruaan Juan Pablo Varillas (91).

Ook Van de Zandschulp, de nummer 29 van de wereld, mag de eerste ronde in Rome overslaan. Hij wordt in Italië voor het eerst begeleid door de ervaren topcoach Sven Groeneveld.

Zijn tegenstander in de tweede ronde wordt de winnaar van de partij tussen de Fransman Constant Lestienne (64) en de Serviër Laslo Djere, de nummer 65 van de wereld.

Geen Nadal, wel Djokovic

Beide Nederlanders zitten in de toernooihelft met Novak Djokovic, de nummer één van de wereld die het toernooi in Rome al vijf keer won, inclusief vorig jaar. Tienvoudig winnaar Rafael Nadal ontbreekt door een beenblessure, opgelopen bij de Australian Open in januari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl