Jude Bellingham na een van zijn twee goals
NOS Voetbal

Begeerde Bellingham leidt Dortmund naar 6-0 zege: Bundesliga blijft spannend

Borussia Dortmund heeft de hoop op de Duitse landstitel nog niet opgegeven. Na een swingende 6-0 zege op VfL Wolfsburg nadert Dortmund koploper Bayern München, dat een dag eerder won bij Werder Bremen, weer tot één punt. Er zijn nog drie duels te gaan in de Bundesliga.

De hoofdrol ging met twee fraaie goals naar Jude Bellingham. Zijn eerste was de mooiste. De Engelsman kreeg de bal halverwege eigen helft, dribbelde naar voren, speelde zijn tegenstander uit en haalde van afstand met links uit. De keeper keerde de inzet uit de bovenhoek, maar zag de bal na een stuit alsnog in de goal verdwijnen.

Tienersensatie Bellingham staat op het wensenlijstje van zo ongeveer iedere topclub. Deze week kwam via het Spaanse Marca naar buiten dat Real Madrid de beste papieren heeft om de Engelse middenvelder na de zomer te verwelkomen.

Malen weer trefzeker

Donyell Malen, de laatste weken zo op dreef, maakte de 3-0 in Dortmund. Dankzij Julian Brandt kon de Nederlander van dichtbij voor een leeg doel binnenschieten. Zijn zevende goal in zijn laatste zeven Bundesligaduels, waarin hij ook nog eens drie assists gaf.

De andere goals werden gemaakt door Karim Adeyemi (twee), die ook nog een strafschop miste, en oud-Ajacied Sébastien Haller. Bij Wolfsburg had Jong Oranje-verdediger Micky van de Ven een basisplaats achterin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl