Bayern München juicht na doelpunt

Bayern wint bij Werder Bremen, RB Leipzig spekkoper na zege op Freiburg

Koploper Bayern München heeft gedaan wat het moest doen om achtervolger Borussia Dortmund voor te blijven: winnen op bezoek bij Werder Bremen. Ook RB Leipzig deed uitstekende zaken in de Bundesliga door Freiburg te verslaan.

Vooral in de eerste helft liep het stroef bij Bayern, waar Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui in de basis stonden. Vlak voor rust ontsnapte de ploeg uit München zelfs aan een achterstand: Werder-middenvelder Christian Gross speelde zichzelf knap vrij, maar schoot oog in oog met doelman Yann Sommer over.

Assist Mazraoui

In de tweede helft kwam Bayern gevaarlijker voor de dag en na een uur spelen was het raak: Serge Gnabry kreeg de bal met enig fortuin voor z'n voeten, stond vrij voor doelman Jiri Pavlenka en maakte de openingstreffer.

Tien minuten later zorgde Leroy Sané - die uitstekend bediend werd door ex-Ajacied Mazraoui - voor de 2-0. Met een schitterend afstandsschot van Niklas Schmidt vond Werder Bremen (twaalfde op de ranglijst) nog wel de aansluiting, maar een punt zat er niet meer in: 1-2.

Flekken opnieuw onderuit tegen Leipzig

RB Leipzig slaagde er opnieuw in Freiburg te verslaan: 0-1. Leipzig - dat afgelopen dinsdag nog met 5-1 won van de Freiburgers en zo de finale van de Duitse beker bereikte - klimt daardoor naar de derde plek.

Kevin Kampl viert treffer van RB Leipzig

Net als begin deze week had Leipzig het betere van het spel. Vooral Timo Werner stichtte in de eerste helft gevaar. De Leipzig-aanvaller loste meerdere schoten, waarvan een op de paal.

Ruim een kwartier voor tijd stond invaller Kevin Kampl plots vrij voor het Freiburg-doel na een klutsmoment. De uiteindelijke matchwinner verschalkte Mark Flekken, de Nederlandse goalie bij Freiburg.

Dure nederlaag Union

De overwinning bleek goud waard voor RB Leipzig, want Union Berlin ging onderuit bij laagvlieger Augsburg. Ook daar werd het 1-0.

Union Berlin-aanvoerder Rani Khedira baalt na nederlaag

De ploeg uit Berlijn had vooral in de eerste helft het betere van het spel. Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw de hele wedstrijd speelde, stelde daar later in het duel meer tegenover. En vlak na rust viel zelfs een treffer: Dion Beljo tekende met een volley voor het enige doelpunt.

De eerste vier plekken in de competitie geven recht op Champions League-voetbal. Union Berlin zakt door de nederlaag naar de vierde plek. Ook Freiburg moet een plekje inleveren. De club van Flekken staat nu vijfde met evenveel punten als Union.

Borussia Dortmund ontvangt morgen VfL Wolfsburg en moet winnen om de achterstand op Bayern München weer terug te brengen tot een punt.