NOS Voetbal

Van de Streek doet oude club met Utrecht de das om, degradatie Cambuur een feit

Bekijk de samenvatting van Cambuur - Utrecht

Cambuur is na twee seizoenen gedegradeerd uit de eredivisie. Een thuisnederlaag tegen FC Utrecht (0-3) heeft de Friezen uit Leeuwarden de das om gedaan. Alleen een overwinning had volstaan om degradatie nog even uit te stellen.

Uitgerekend oud-Cambuurspeler Sander van de Streek was een van de doelpuntenmakers.

Van de Streek gevaarlijkste man

Bij Utrecht begon achttienvoudig Oranje-international Bas Dost (33) mede door blessureleed voor het eerst sinds 22 januari weer eens in de basis bij een eredivisiewedstrijd. Bij Cambuur stond Mimoun Mahi in de basis, de linksbuiten staat onder contract bij Utrecht en wordt sinds januari verhuurd aan Cambuur.

In het volle maar weinig sfeervolle Cambuurstadion, waar ook vandaag geen uitsupporters welkom waren, gebeurde in de openingsfase niet veel. Tot de 24ste minuut. Toen was Sander van de Streek uit het niets ineens dicht bij een doelpunt tegen zijn oude club.

De middenvelder lobde de bal over Cambuur-keeper Robbin Ruiter (ex-Utrecht) heen, maar Sai van Wermeskerken werkte de bal, die de lijn al toucheerde, net op tijd weg.

Bekijk hieronder de reacties van trainer Sjors Ultee en aanvoerder Alex Bangura

  • Pro Shots
    Van Wermeskerken werkt de bal net op tijd weg
  • Orange Pictures
    Het stadion zat vol in Leeuwarden

Na ruim een halfuur spelen was het alsnog raak voor Van de Streek. Hij kopte een voorzet van Othman Boussaid tegendraads binnen en liet Ruiter kansloos. Hij juichte niet uitbundig. Wellicht omdat hij in 2016 zelf degradeerde met Cambuur, de laatste degradatie van de club uit de eredivisie, en dus weet hoe het voelt.

Niet veel later lag het tweede doelpunt al achter doelman Ruiter. Na een voorzet van Sean Klaiber kopte spits Anastasios Douvikas de bal tegen de touwen, dit keer raakte Ruiter de bal nog wel aan, maar tevergeefs.

De spelers van Utrecht vieren een doelpunt

Bij het derde doelpunt van Utrecht had Van de Streek opnieuw een hoofdrol. Na een ongelukkige aanname van Ruiter kon Van de Streek de bal onderscheppen. Hij werd vervolgens in het strafschopgebied onderuitgehaald door de Cambuur-doelman en Douvikas legde aan voor de penalty. De Griek faalde niet.

Staande ovatie Van de Streek

Het was al de zestiende treffer van het seizoen van Douvikas, waarmee hij op dit moment samen met Sydney van Hooijdonk de topscorer van de eredivisie is.

De spanning was allang verdwenen uit de wedstrijd toen Van de Streek een kwartier voor tijd een opvallende publiekswissel kreeg. Hij kreeg van nota bene de Cambuur-supporters een staande ovatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl