Twee rake kopballen Mirani bezorgen Volendam winst op Cambuur

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - SC Cambuur

FC Volendam heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie door een 2-0 zege op SC Cambuur. Damon Mirani was twee keer trefzeker. De hekkensluiter uit Friesland leed al de zesde nederlaag op rij en kan degradatie naar de eerste divisie bijna niet meer ontlopen.

De wedstrijd aan de Volendamse Dijk was op papier een heuse kelderkraker en het spel was dan ook niet om over naar huis te schrijven. Cambuur begon nog wel aardig aan de wedstrijd en in de vijfde minuut kreeg Jamie Jacobs een prima mogelijkheid om de score te openen. Vanuit kansrijke positie schoof hij de bal met binnenkant voet echter naast de paal.

De ploeg uit Leeuwarden kreeg nog een paar kansjes - zo zeilde een corner van Mimoun Mahi bijna pardoes in het doel - en Volendam had de nodige pech met blessures bij Gaetano Oristanio en Brian Plat, die beiden nog voor rust naar de kant moesten.

Bekijk de reacties van Cambuur-coach Sjors Ultee, Volendam-trainer Wim Jonk en matchwinner Damon Mirani:

Toch ging Volendam met een opgetogen gevoel de kleedkamer in. In de 39ste minuut belandde een corner van aanvoerder Carel Eiting op het hoofd van Damon Mirani, en via een kluts ging de bal in het doel voor de 1-0.

Donkere wolken

Donkere wolken pakten zich samen boven het stadion, waar de tweede helft vanwege hevig onweer met lichte vertraging begon.

Sjors Ultee baalt

Cambuur, op zoek naar een laatste strohalm, was al snel dicht bij de gelijkmaker toen Bjørn Johnsen een kopkans om zeep hielp. Maar de beste mogelijkheden na rust waren voor Volendam.

Een al luid bejubeld doelpunt van Daryl van Mieghem werd op aanwijzing van de VAR afgekeurd wegens buitenspel van invaller Robert Mühren. Dezelfde Van Mieghem leverde een hard schot af, recht op Cambuur-goalie Robbin Ruiter en Mühren werkte de bal even later in het zijnet.

Opnieuw Mirani

Het wachten was op de 2-0. Francesco Antonucci was nog goed voor een prachtig schot dat in de richting van de kruising zeilde maar door Ruiter met een mooie duik uit het doel werd getikt. Maar in de negentigste minuut was het alsnog raak: Mirani kopte opnieuw uit een corner van Eiting raak.

Volendam zet door de zege weer een stap richting lijfsbehoud, voor Cambuur lijkt het doek aanstonds toch echt te gaan vallen.