Politie bij station Amsterdam Bijlmer Arena
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Man op spoor geduwd bij vechtpartij Amsterdam Bijlmer Arena

Een man is gisteravond geschopt, geslagen en uiteindelijk op het spoor geduwd bij station Amsterdam Bijlmer Arena. Het is onduidelijk hoe het met de man gaat. Het slachtoffer is na het incident niet aangetroffen.

De politie spreekt van een ernstig geweldsincident. Over de reden voor de vechtpartij is nog niets bekend.

De eerste melding van de mishandeling kwam rond 21.25 uur. Direct daarna verschenen beelden op sociale media, schrijft AT5. Daarop is te zien dat de jongen of man door een groep van ten minste tien jongeren meermalen wordt geschopt en geslagen, onder meer tegen zijn hoofd, terwijl hij op het perron ligt. Ook een ogenschijnlijk zeer jonge jongen doet mee aan de mishandeling.

Anderen juichen, schreeuwen en filmen. Als het slachtoffer weet op te staan, geeft een van de jongeren hem een duw, waardoor hij vanaf het perron op het spoor valt en tussen twee sporen blijft liggen.

Stop met delen video's

De politie riep iedereen direct op om de beelden niet meer te delen. "Wij willen jullie verzoeken om te stoppen met het delen van deze video's", schreef politieteam Zuidoost Bijlmermeer op Instagram.

Wat betreft het slachtoffer weet de politie enkel dat het om een jongen of man gaat en dat hij een blauw vest of blauwe jas droeg. "We zijn om twee redenen dringend op zoek naar hem", zegt een woordvoerster van de politie.

"We willen zijn verhaal horen, omdat we de daders willen opsporen. Maar we zijn ook bezorgd: hij wordt onder meer tegen zijn hoofd geschopt, dus dan is het van groot belang dat hij wordt gezien door een dokter".

De politiewoordvoerster sluit niet uit dat het slachtoffer zich bij het ziekenhuis heeft gemeld. "Maar dat is voor ons lastig te achterhalen gezien de privacywetgeving".

Druk op het station

Ten tijde van het incident was het druk op het station, dat pal naast een grote bioscoop ligt. Ook trad de Britse band Arctic Monkeys op, in de nabijgelegen Ziggo Dome.

De politie hoopt dat getuigen zich melden. "Elk klein stukje informatie kan belangrijk zijn. We proberen de tijdlijn te volgen. Als iemand bijvoorbeeld een grote groep tegelijk in grote haast naar binnen heeft zien gaan of iets anders opvallends heeft gezien, kunnen we de weg volgen die ze zijn gegaan", zegt de woordvoerster.

Naast beelden op social media bestudeert de politie ook de beelden van getuigen en de beelden van de vaste camera's in het station. Die beelden gaan ook naar andere politiekorpsen om te kijken of de verdachten daar bekend zijn.

Advertentie via Ster.nl