NOS NieuwsAangepast

Trein schept vechtende jongeren op Belgisch treinstation, één dode

Bij een vechtpartij op een treinstation in België zijn twee jongeren aangereden door een hogesnelheidstrein. Eén van hen overleed ter plekke, de ander is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert in kritieke toestand, bevestigt burgemeester Holemans van Zaventem bij de Vlaamse publieke omroep VRT.

Het zou gaan om een gevecht tussen twee jongerenbendes, dat was begonnen op het plein bij het station van Zaventem, ten noorden van Brussel. De jongeren tussen de 16 en 18 zouden vervolgens naar de perrons zijn gegaan.

Een getuige zegt tegen de VRT dat het geen gevecht op leven en dood was. Een hogesnelheidstrein zou op hoge snelheid het station zijn binnengereden, al toeterend. De jongeren stonden nog op het perron, maar door de hoge snelheid van de trein zouden ze zijn meegesleurd. "Het is dus zeker niet zo dat de ene de andere voor de trein heeft geworpen", zegt de getuige tegen de omroep.

Tweehonderd passagiers

Volgens een woordvoerder van het Belgische spoorwegbedrijf NMBS kwam de trein uit Duitsland en reed die op een normale snelheid, met zo'n tweehonderd passagiers aan boord. Er zijn bussen geregeld voor deze reizigers.

De politie onderzoekt nog hoe het vermoedelijke ongeluk kon gebeuren. "Er zijn camerabeelden, maar het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen", aldus de NMBS-woordvoerder. Het treinverkeer rond Zaventem is voorlopig stilgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl