NOS Voetbal

Van Nistelrooij pleit voor regelgeving bij opstootjes: 'Zal het voetbal goed doen'

Van Nistelrooij pleit voor regelgeving bij opstootjes: 'Vroeger was Nederland het naïeve landje'

Ruud van Nistelrooij heeft gepleit voor regelgeving omtrent opstootjes op het veld. "Dat zal het voetbal goed doen uiteindelijk", zei de PSV-trainer tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta van morgenavond.

"Het is iets wat je moet adresseren. Het moet langzaamaan uit het voetbal gaan verdwijnen." Van Nistelrooij doelde onder andere op de vele opstootjes tijdens de bekerfinale tussen PSV en Ajax, die daardoor vaak en lang stillag.

De coach had daar direct na de wedstrijd "niet heel veel oog voor". "Omdat het winnen van de beker in je hoofd zit", verklaarde hij. "Ik heb de wedstrijd teruggekeken en natuurlijk zie je dan, als de emoties wat gezakt zijn, het gedrag van de spelers en het vaak stil komen te liggen van de wedstrijd."

Net als met gedrag op de tribunes

Volgens Van Nistelrooij zou regelgeving een stap in de goede richting zijn. "Net als bij het gedrag op de tribunes. Je ziet dat het minder wordt met regelgeving. Als er iets gebeurt, dan wordt er meteen gestopt."

Opstootje tussen Xavi Simons en Davy Klaassen

Hij denkt dat dat ook in het veld zal gaan werken. "Met regelgeving vanuit de arbitrage. Want als je tegen kaarten aan gaat lopen, gaat het stoppen. Dat is iets waar we gezamenlijk naar moeten kijken."

Guus Hiddink, voormalig trainer van PSV, sprak woensdag als voorzitter van de Coaches Betaald Voetbal (CBV) de trainers toe. Dat deed hij naar aanleiding van de bekerfinale, die werd ontsierd door de vele onderlinge irritaties op het veld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl