Lege schappen bij de Albert Heijn
NOS Nieuws

Vakbonden en Albert Heijn om de tafel, stakingen nu voorbij

Albert Heijn en vakbonden CNV en FNV gaan op korte termijn weer met elkaar om de tafel om te praten over een nieuwe cao voor distributiemedewerkers. Dat betekent dat de stakingen bij de distributiebedrijven voorlopig zijn opgeschort.

Woensdagavond ontvingen de vakbonden een uitnodiging van de supermarktketen om opnieuw te praten. Volgens de bonden wil AH distributiemedewerkers onder meer 10 procent loonsverhoging geven. Bovendien zou het bedrijf bereid zijn om een streep te zetten door verslechteringen in de arbeidsvoorwaarden van nieuwe medewerkers.

Er stonden komende tijd nog stakingen gepland in Zaandam, Zwolle, Geldermalsen, Pijnacker en Tilburg. Die zijn voorlopig van de baan, meldt de FNV.

CNV verwacht dat, zodra de onderhandelingen weer zijn begonnen, ze er "snel uit zijn" met de supermarktketen. Op welke termijn de gesprekken weer beginnen, is niet bekendgemaakt.

Lege schappen

Bij vijf van de zes distributiecentra van de supermarktketen wordt sinds vorige week gestaakt door zo'n 1500 medewerkers. Dat leidde de voorbije dagen in supermarkten tot lege schappen.

Gisteren kwam Albert Heijn al met een loonbod van 10 procent, maar dat werd toen nog door de vakbonden afgewezen. Zij wilden toen ook garanties dat de arbeidsvoorwaarden voor medewerkers niet zouden verslechteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl