Lazio wint op eigen veld met 2-0 van Sassuolo
NOS Voetbal

Met kunst- en vliegwerk stelt Lazio het titelfeest van Napoli nog even uit

Napoli is nog steeds geen kampioen van Italië. Nadat zondag op eigen veld de eerste kans werd verspeeld, werkte nu Lazio niet mee.

De laatst overgebleven concurrent in de titelstrijd won op eigen veld met 2-0 van Sassuolo, maar vraag niet hoe. De bezoekers kregen flink wat goede kansen op de gelijkmaker. En bij elk ander resultaat dan een zege voor Lazio was Napoli voor de derde keer in de geschiedenis kampioen.

Napoli speelt donderdag uit tegen Udinese

Ook in de strijd om de Champions League-plaatsen waren de punten belangrijk voor Lazio, dat al snel de leiding nam.

Opmerkelijk was een goal van Ciro Immobile, die eerst werd afgekeurd, toen weer werd goedgekeurd en na een tweede check toch weer werd afgekeurd toen de videoscheidsrechter eerder in de aanval buitenspel constateerde. Via Luiz Felipe viel de 1-0 even later alsnog.

Davide Frattesi raakte daarna de lat namens Sassuolo en een hard schot van Domenico Berardi werd gekeerd. In de extra tijd maakte Toma Basic de bevrijdende goal voor de thuisclub.

Voor Napoli volstaat donderdag een punt op bezoek bij Udinese om officieel kampioen te worden.

Inter op schot

Achter Lazio is Internazionale de grote winnaar in de strijd om kwalificatie voor de Champions League. Terwijl AC Milan (1-1 thuis tegen Cremonese) en AS Roma (1-1 op bezoek bij Monza) punten morsten, haalde Inter flink uit op bezoek bij Hellas Verona.

Edin Dzeko, twee keer trefzeker tegen Verona

Lautaro Martínez en Edin Dzeko maakten er beiden twee. Denzel Dumfries speelde ruim een uur mee.

De 37-jarige Dzeko, recordinternational van Bosnië-Herzegovina, is al een tijdje in onderhandeling over een nieuw contract in Milaan. Vanwege zijn hoge salariseisen maakt plaatsing voor het miljardenbal de situatie voor de club een stuk makkelijker. En met zijn achtste en negende van het seizoen bewees de spits ook op het veld nog zijn waarde.

Marten de Roon maakte met een volley een van de mooiste goals van de dag. Zijn Atalanta versloeg Spezia met 3-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl