Victor Osimhen

Bevangen door de zenuwen laat Napoli uitgelezen kans op landstitel liggen

Napoli moet nog even geduld hebben met zijn langverwachte landstitel. Thuis tegen Salernitana werd een uitgelezen kans verspeeld.

Bij winst was Napoli voor het eerst sinds 1990 winnaar van de Serie A. En de bevrijdende kopgoal van Mathias Olivera na ruim een uur spelen leek ook een groot volksfeest in te luiden, totdat Boulaye Dia zeven minuten voor tijd fraai 1-1 maakte.

De voorsprong op de concurrentie blijft royaal, maar de volgende kans is op vreemde bodem. Uit, bij Udinese.

De stand in de Serie A na zondagavond

Door het puntenverlies van Lazio bij Inter eerder op de dag kon koploper Napoli zondag al kampioen worden. Lazio moest namelijk winnen om het feestje van Napoli te kunnen uitstellen.

Inter was in de beginfase echter heer en meester, kreeg ook de nodige kansen en leek via Henrich Mchitarjan op 1-0 te komen. De Armeniër bleek buitenspel te staan en drie minuten later trof Felipe Anderson aan de andere kant wel doel. Vlak voor rust voorkwam voormalig Ajax-doelman André Onana de 0-2 van Ciro Immobile.

Dumfries valt in

Na rust waren de beste kansen weer voor Inter, waar Denzel Dumfries binnen de lijnen was verschenen, maar pas in het laatste kwartier vonden de na een uur ingevallen Lautaro Martinez (twee keer) en Robin Gosens het net. De laatste werd kort na zijn 2-1 vervangen door Stefan de Vrij.

Lautaro Martínez

Door de overwinning steeg Internazionale naar de vierde plaats, al heeft het evenveel punten als AC Milan en AS Roma, de nummer vijf en zes die eveneens op een Champions League-ticket azen.