Bij de plek van de crash zijn veel hulpdiensten aanwezig
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Dode bij ongeluk met zweefvliegtuig bij Arnhem

Bij een ongeluk met een zweefvliegtuig vlak bij Arnhem is iemand om het leven gekomen. Het gaat om een 57-jarige vrouw uit Alkmaar, meldt de politie. Ze was de enige inzittende.

Het ongeluk gebeurde vlak bij vliegveld Terlet. "Hoe het ongeval kon gebeuren is nog een groot raadsel, maar het ging mis tijdens het laatste deel van de vlucht tijdens de landing", zegt havenmeester Robin van Maarschalkerweerd. "Het is hier niet eerder voorgekomen op Terlet dat het zo mis gaat tijdens de landing, met dus een dodelijke afloop."

Volgens Omroep Gelderland heeft het zweefvliegtuig bij het neerstorten een of meerdere bomen geraakt. Hoe het toestel precies kon neerstorten, is nog onduidelijk. Volgens Van Maarschalkerweerd waren de weersomstandigheden ideaal om te zweefvliegen. "Stevige rukwinden of luchtzakken zijn er niet met dit weer." De Dienst Luchtvaartpolitie gaat dat onderzoeken, aldus de politie.

Er zijn veel hulpdiensten aanwezig. Onder meer ambulances, brandweer, politie en een traumahelikopter kwamen naar de plek van het ongeluk toe.

Meerdere ongelukken

Gisteren moest een zweefvliegtuig een voorzorgslanding maken in een weiland bij Dalfsen. De piloot en een passagier kwamen met de schrik vrij, schrijft RTV Oost. Twee weken geleden stortte een zweefvliegtuigje neer in Lemelerveld, niet ver van Dalfsen. De piloot raakte lichtgewond.

Nog geen jaar geleden kwam een 69-jarige man uit het Brabantse Schijndel om het leven bij Terlet. Zijn toestel kwam vlak na het opstijgen in de problemen.

Advertentie via Ster.nl