Steven van de Velde en Matthew Immers vieren feest na hun zege in de kwartfinales
NOS Sport

Beachvolleybalduo Van de Velde/Immers naar halve finale Elite 16 in Brazilië

Beachvolleyballers Steven van de Velde en Matthew Immers hebben de halve finales van het Elite 16-toernooi in het Braziliaanse Uberlandia bereikt. Het Nederlandse duo was in de kwartfinales in drie sets te sterk voor Clemens Wickler en Nils Ehlers uit Duitsland.

De eerste set ging met 23-21 naar het Duitse duo, maar daarna sloegen Van de Velde en Immers terug. Ze dwongen een derde set af, die ze met 15-10 in hun voordeel beslisten.

Van de Velde en Immers spelen in Brazilië voor het eerst samen in de Elite 16, een serie toernooien in de World Beach Pro Tour.

Nu wachten olympisch kampioenen

In de halve finales wacht voor Van de Velde/Immers een ontmoeting met Anders Mol en Christian Sørum. De Noren, die in 2021 de olympische titel op hun naam schreven, rekenden in de kwartfinales af met Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

Het Nederlandse duo kwam er niet aan te pas tegen Mol en Sørum, die aan twee sets genoeg hadden om de volgende ronde te bereiken: 21-18 en 21-16. Eerder op de dag waren Brouwer en Meeuwsen in de tussenronde nog te sterk voor hun landgenoten Stefan Boermans en Yorick de Groot.

Bij de vrouwen gingen Katja Stam en Raïsa Schoon in de tussenronde in drie sets onderuit tegen Tina Graudina en Anastasija Samoilova uit Letland: 17-21, 21-19, 14-16.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl